Afyon Postası olarak sıradan ders anlayışının dışına çıkmış bir Çocuk Kulübü’ne misafir olduk. Balım Çocuk Kulübü… Bu kulübün arkasında başarılı, inançlı, kararlı genç bir kadının imzası var. Halide Kesici Karagöz… Çok uzun yıllardır bu kulübün hayalini kurmuş ve bugün o hayalini ete kemiğe büründürmüş Halide Hanım. Biz sıradan bir kulüp değiliz diyerek bizleri davet etti. Bizde o davete icabet ettik. Şimdi sözü Balım Çocuk Kulübü’nü anlatmak üzere Halide Hanım’a bırakıyoruz. 

BU KULÜPTE HER ŞEY DERS DEMEK DEĞİL
İsmim Halide. 27 yaşındayım. Çok uzun zamandır düşündüğüm bir projenin üzerindeyiz. Yıllardır plan yaptım en ince ayrıntısına kadar düşündüm. Buradaki amacım, çocuklar özellikle pandemi sürecinde çok sıkıldı. Her şey ders demek değil anlayışı ile çocukların hem ders yapabileceği, hem de etkinliklerini faaliyetlerini sürdürebileceği, yeteneklerini keşfedebileceği bir ortam hazırladık. 
ÇOCUKLARA ÖDEV DESTEĞİ HİZMETİ VAR
İlköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki bütün çocuklarımıza ödev desteği hizmeti sunuyoruz. Çalışan annelerimiz için çocuklarını güvenle bırakabileceği bir ortam var burada. Pandemi koşullarına uygun hijyenik bir ortamda eğitim görecekler. Bizim 3 sınıfımız var.  30 kişilik kapasitemiz var. Aynı anda 30 kişiyle eğitim yapabiliyoruz. Sabahçı ve öğleci gruplarımız var. Hafta sonu öğrencilerimizide alabiliyoruz. 
ÇOCUKLARA PLATES, ZUMBA, YOGA VE BALE EĞİTİMİ VERİLİYOR
Çocuklarımız için plates, zumba, yoga derslerimiz var. Afyon’da ilk bu. Çocuk zumbası, çocuk yogası. Çocuklarımızın sakinleşmesi için çok önemli. Buna çok ihtiyacımız var.  Kız ve erkek öğrencilerimize bale dersi veriyoruz. 110 metrekarelik bir alanımız var. Buradada pandemi koşullarına uygun bir ortam oluşturduk. Çocuklar bunu ödev desteklerinden sonra yapacaklar. Yani aslında çocukların içinde patlamaya hazır olan o enerjiyi biz burada boşaltıyoruz. Velilerimizden büyük bir yük alıyoruz. Çocuklar eve gittiklerinde aileleriyle birlikte daha kaliteli bir zaman geçirebilecekler. 
 

ÇOCUKLAR ENSTRÜMAN EĞİTİMİ ALIYOR
Birde müzik odamız var. Çocuklarımız için keman ve piyano eğitimi veriyoruz. Bir öğrenci buraya geldiğinde en az bir yıl devam ederse, ki ben daha uzun kalacağını garanti ediyorum, bir yılda bir çok resim tekniği öğrenebilir. Çok güzel enstrüman çalıyor olabilir. Satranç öğrenebilir. Bir çok etkinlik ve faaliyetin bir çok öğretim ve yöntem tekniğini tecrübeli kadromuzdan öğrenebilirler. 


KİTAP OKUYUP, OKUDULARINI TARTIŞABİLECEKLER
Çocuklarımıza yemek hizmetimiz var. Ev yemeği hizmeti sunuyoruz. Kitap okuma eğitimine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda kitap okuma odalarımız var. Her şeyden önce okumak değil değerlendirmek onu anlamlandırmak çok daha önemli. Burada okudukları kitapları çok güzel tartışabilecekler. Bunun üzerine yorum yapabilecekler. Drama yapabilecekler. Onlar için özel bir alan açmak istedik. Bunların yanında resim atölyelerimiz var. 
BEYİN GELİŞTİREN SATRANÇ OYUNU İÇİN ÖZEL ODA BULUNUYOR
Akıl zeka oyunlarımız ve zeka oyunları salonumuz var. Satranç beyin gelişiminde çok önemli bir oyun. Çocukların ve velilerin buna önem gösterdik. Buraya ayrı bir önem gösterdik. Tam gün ve yarım eğitim vermekteyiz. Saatlik bakım hizmeti veriyoruz. Velilerimizin güvenle sıcak bir ortama çocuklarını bırakabilecekleri estetik bir ortam oluşturduk. 

BALIM ÇOCUK KULÜBÜNE NASIL ULAŞIRIM?
Adres: Dumlupınar Mahallesi, Osman Attila Caddesi, No:14/A (İşler Kitabevi Karşısı)
Telefon: 0539 628 5440