Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve 14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Koordinasyon Kurulu” (SKK) toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başkanlığında yapıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, İl Sağlık Müdürlüğü adına Dr. İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız katıldı.

Kampüse girişler iki farklı nizamiyeden gerçekleşecek

Toplantıda, sınav giriş yerleri AKÜ Veteriner Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı olan adayların ana nizamiye yerine Veteriner Fakültesi karşısında yer alan nizamiyeden kampüse alınmaları kararlaştırılırken, pandemi ile ilgili ÖSYM’nin aldığı kararların uygulanması, okul binalarında ve bahçe içerisinde sadece adaylar ve görevlilerin bulunması,  sınavın yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, T.C. kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav günü saat 07.00’den sınav başlangıç saatine kadar nüfus müdürlüğünün ve ilgili ödeme işlemleri için PTT müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararı alındı.

Afyonkarahisar ilinde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 59 binada ve 3 oturumda gerçekleştirilecek ve 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testine 16 bin 653, Alan Yeterlilik Testlerine 13 bin 640, Yabancı Dil Testine ise 663 aday girecek iken, 14 Haziran 2020 tarihinde tek oturumda gerçekleşecek olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 24 binada yapılacak olup 4 bin 489 aday katılacak.