‘Mesele Bir Fikre Âşık Olmak’ teması ile gerçekleştirilen seminer programlarında Profesyonel Öğrenci Koçu Eğitmen Eren Gökyer’e Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Eray Eğmir ve Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Üyesi Ramazan Yıldız eşlik etti.

AFYONKARAHİSAR GENELİNDE TOPLAM 81 SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aralık ayında başlayan seminerler kapsamında Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerinde lise 11. – 12. sınıf ve ortaokul 7. – 8. sınıf öğrencilerine toplamda 81 seminer gerçekleştirildi. Birinci tur ve ikinci tur olarak iki turda tamamlanan seminerlerde birinci turda Afyonkarahisar Merkez’de 36 seminer gerçekleştirilirken, ikinci turda Afyonkarahisar Merkez’de 28, ilçelerde ise 17 seminer gerçekleştirildi.

BAŞKAN YASAN: “BİZ BU ÖNEMLİ KONUYU BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SAYDIK”

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan seminer çalışmalarının amacının öğrenci ve velilere destek, moral amaçlı gerçekleştiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Eğitime Destek Projemiz kapsamında gerçekleştirilen seminerlerimizin muhatabı direk olarak ortaokul- lise çağındaki öğrencilerimiz ve bunların ebeveynleri. Bu ilimiz için çok önem arz eden, aciliyeti olan bir konu. En başta çocuklarımızın başarısı ve huzuru yani ruhen rahatlaması hedeflendi. Tabiki velilerin huzura ermesi de bir şekilde öğrencilerimizin başarısına bağlıydı. İşte bu çok önemli konuyu kendimiz için birinci öncelik sayıp, ona göre çalışmalarımıza başladık. Böylece çalışmalarımızın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmek adına "EĞİTİM KOMİSYONU" oluşturduk. Gece saat 21:00’e kadar "Eğitime Katkı Projemiz" dâhilinde olan seminerlerimizle adım adım başarıya doğru ilerledik. Amacımız, Kent Konseyi olarak öğrencilerimize güç olmak, moral olmak.”

BAŞKAN YASAN: “KENT KONSEYİ’MİZ BAŞARILI ÇALIŞMALARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ”

“Seminerlerimiz kapsamında öğrencilerimiz için önem arz eden birçok konu ele alındı. Bu konulardan verimli çalışma, zamanı çok iyi değerlendirme, kendini tanıma ve özgüven, başkalarının istek ve önerilerine göre değilde kendi istek ve şartlarına uygun tercih etme, bugünün şartlarına göre meslek ve branş baz alarak değilde, geleceğin mesleğini iyi belirleyip ona göre tercihler yapma, başarının süper zekaya sahip olmakla değilde, çok fazla çalışmakla mümkün olabileceği, aynı zamanda tercih yapılan okulda huzurlu olma yani severek okuma gibi bir çok önemli bilgi ve öneriler öğrencilere örnekleriyle anlatıldı. Öğrencilerimizden sık sık alkış alarak taltif edildik. Seminer programlarımız başlangıçtan sona kadar çok iyiydi. Gayet verimli geçti. Böylece Kent Konseyi’miz başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu proje kapsamında ki seminer çalışmalarımızın sunumu, anlatımı bizi gayet memnun etti. Gayret bizden, takdir Allah’tan.

"Eğitime Katkı Projemiz" kapsamında gerçekleşen seminer çalışmalarımızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza okul müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

EREN GÖKYER: “GAYEMİZ GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZE DOKUNMAK”

Seminer programlarında konuşmacı olarak yer alan Profesyonel Öğrenci Koçu Eğitmen Eren Gökyer Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin ve Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’ın gençleri ve eğitimi kendine dert edinmiş bir kurum olduğunu vurgulayarak: “Her gün sabah 09:20'de başlayan seminer çalışmalarımız akşam 21:30'a kadar devam etti. İnanılmaz deneyim ve anılar biriktirdim.

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanımız Şemseddin Yasan gençleri kendine dert edinmiş bir emekli öğretmen. İstinasız tüm seminerlere katıldı. Varlığı ve desteğiyle inanılmaz güç verdi. İyi ki kendilerini tanıdım. Henüz kendisiyle tanışmadıysanız Kent Konsey'ine gidip başkanımın bir çayını için derim.Dünyayı emek verilen çocuk ve gençler güzelleştirecek. Her çocuk umuttur. Nefesim yettiği sürece bilginin ışığını yaymaya ve yüreklere dokunmaya devam edeceğim. Gayemiz geleceğimiz gençlerimize dokunmak. Başta Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan'a, Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e, Kent Konseyi Eğitim Komisyonu adına Doç. Dr. Eray Emir, Ramazan Yıldız hocalarıma ve komisyon üyelerine, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Akçil hocama, ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, değerli okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve sevgili öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.