Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nin Okul Aile Birliği ve mezunları Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek talepleri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için basın camiasından destek istediler. Ali Çağlar Anadoli Lisesi’nin Milli Piyango Anadolu Lisesi ismiyle eğitim ve öğretime başladığından bu yana üniversiteye öğrenci yerleşme oranının hiçbir zaman yüzde 70’in altına düşmediğini belirten AÇAL Okul Aile Birliği yöneticileri, “Okulumuzun ilimizin ülkemizdeki başarı sıralamasına önemli katkıları olmuştur.Son 5 Yıldaki YKS Yerleştirme Oranlarımız 2017 Yılında % 85, 2018 Yılında % 80, 2019 Yılında % 75, 2020 Yılında % 72, 2021 Yılında % 70”dir bilgisini aktardılar.

İlimizde adı başarı ile özdeşleşen bir okul iken 2019 yılından itibaren mahalli yerleştirme ile öğrenci alınmaya başlandığını belirten Okulun mezunları ve velileri, taleplerini şu şekilde dile getirdiler:

"ESKİDEN OLDUĞU GİBİ SINAV İLE ÖĞRENCİ ALAN PROJE OKULU OLMASINI TALEP EDİYORUZ"

“Geçtiğimiz yıllarda İlimiz merkez ve ilçelerinde birçok okul sınavla öğrenci alan proje okulu olarak seçilirken her yıl başvuru yapılmasına rağmen okulumuz proje okulu seçilmemiştir. Merkez ilçemizde sınav ile öğrenci alan iki Anadolu lisesi (toplam 240 kontenjan) bulunmaktadır. Her yıl ilçelerimiz ile birlikte 8.sınıftan 8 bine yakın öğrenci mezun olmakta ve LGS sınavına girmektedir. LGS ye giren öğrencilerin ancak % 3’lük kısmı sınavla öğrenci alan Anadolu lisesine yerleşmektedir. Velilerinin büyük bir kısmı öğrencilerinin akademik eğitim veren Anadolu liselerinde eğitim almasını istemekte mevcut kontenjan dahilinde bu mümkün olamamaktadır. Pansiyonu da bulunan okulumuz ilçelerden gelecek öğrencilere de barınma imkanı sağlayabilecek yeterliliğe sahiptir. İlimiz LGS ve YKS başarısı çerçevesinde ülkemiz genelinde alt sıralarda yer almakta zaman zaman yerel ve ulusal basında bu eleştiri unsuru olarak kullanılmaktadır. İlimizin başarı sıralamasına önemli katkılar geçmişte yaptık gelecekte de yapacağımıza inancımız tamdır. Yukarıda belirttiğimiz hususları dikkate alarak başarıyı kurum kültürü haline getirmiş, yetiştirdiği öğrencilerinin başarısı ile gururlanan okulumuzun eskiden olduğu gibi sınav ile öğrenci alan proje okulu olmasını talep ediyoruz. Bu konuda tüm Afyonkarahisar kamuoyundan desteklerini talep ediyor, siz değerli basın mensuplarından da kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında desteklerinizi bekliyoruz.”