Görgöz, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nün (OECD) raporlarına göre Türkiye’nin sağlık ve eğitim harcamalarında en alt sıralarda olduğunu belirtti. Sağlık hizmetleri, öğrenci başına yükseköğrenim harcamaları, emekli maaşları ve bilimsel araştırmalara ayrılan bütçede Türkiye’nin geride kaldığını vurgulayan Görgöz, bu durumun halkın yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade etti.
"Sürekli Maaş Artışı Haberleri Kitlesel Yoksullaşmanın Göstergesi"
Emekli ve memur maaş artışlarının medyada sık sık gündem olmasını eleştiren Görgöz, bu durumun Türkiye’de kitlesel yoksullaşmanın sonucu olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin, maaş artışlarının yılın her günü tartışıldığı tek ülke olduğuna dikkat çeken Görgöz, sosyal devlet anlayışının zayıflatılmasının bu noktaya gelinmesinde büyük rol oynadığını söyledi.
"22 Yıllık İktidar Politikaları Türkiye’yi Geriletti"
Görgöz, Türkiye’nin 22 yıldır sosyal devleti dışlayan ve iktidar yanlılarının çıkarlarını gözeten politikalarla yönetildiğini ifade etti. Kamu varlıklarının özelleştirilmesi ve ticarileştirilmesinin Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve insani anlamda gerilettiğini belirten Görgöz, bu durumun kamusal hizmetlerin satışı ve özelleştirilmesiyle derinleştiğini dile getirdi.
"Kamusal Hizmetlerin Ticari Hale Gelmesi Halkın Zararına"
Kamusal hizmetlerin ticari bir meta haline gelmesiyle birlikte, Türkiye’nin sağlık, eğitim, iletişim ve teknoloji gibi temel alanlarda geri kaldığını belirten Görgöz, özel sektörün etkin olduğu alanlarda kamu denetiminin zayıflatıldığını savundu. Görgöz, Türkiye'nin kamusal alandaki denetim mekanizmalarının etkisizleştirilmesiyle çetelerin oluştuğu bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.
"Vergi ve Gıda Yüzsüzleri Listesi Utanç Verici"
Maliye Bakanlığı’nın "Vergi Yüzsüzleri", Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Gıda Yüzsüzleri" ve Sağlık Bakanlığı’nın hasta istismarcılarına yönelik listeler yayınlamasının, Türkiye'nin geldiği noktayı gösterdiğini belirten Görgöz, bu durumun ülke adına üzüntü verici olduğunu ifade etti. Görgöz, Türkiye’nin sosyal devlet ilkelerine geri dönmesi gerektiğini savundu.