Aynı zamanda Bakkallar Odası Başkanı olan ve söylemleri nedeniyle 6 ay esnaflıktan men edilen ESOB Başkanı Cengiz Üstün hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

Sandıklı Huzurevinde Duygulu Doğum Günü
Sandıklı Huzurevinde Duygulu Doğum Günü
İçeriği Görüntüle

Hukuk Müşaviri Fahri Fevzi Kartal’dan Açıklama

Afyonkarahisar ESOB Hukuk Müşaviri Fahri Fevzi Kartal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün hakkında Birlik Disiplin Kurulu tarafından verilen Birlik Başkanının esnaflık faaliyetlerinden uzaklaştırılmasına ilişkin Disiplin Kurulu Kararı hakkında, söz konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle Afyon İdare Mahkemesi tarafından Yürütmenin Durdurulması Kararı verilmiştir.

Kararda Cengiz Üstün hakkında Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Can Bekle’nin yaptığı şikayet neticesinde Disiplin Kurulunca verilen karar yerinde görülmeyerek, Cengiz Üstün hakkında Disiplin Cezası vermeyi gerektirecek esnaflık faaliyetine ilişkin ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı bir durum mevcut olmadığı için Disiplin Kurulu tarafından verilen karar, hukuka aykırı bulunarak, yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.”

Muhabir: Aslı Çiçek