Başkan Zeybek’e çarpıcı göndermeler yapan Çoban şunları söyledi:
Uydukent’in İmar Planları Mehmet Sami Hancıoğlu Döneminde Uygulanmıştır
“FETÖ’nün egemen olduğu bir dönem sözü” ağır olmuş. Ben sizi bu yüzden aradım. Bizim dönemizde Uydukent’in imar planları Mehmet Sami Hancıoğlu döneminde uygulanmıştır. Sonradan gelen başkan Erdal Akar, Hayrettin barut, Abdullah Kaptan, Burhanettin Çoban bu imar planlarında bir değişiklik yapmamıştır. Ben bunu söyledim. Bu basında da çıktı. Sanki yol daraltılmış gibi yazılmış. Hiçbir yol daraltılmadı.
“Keşke Başkanımız İmar Müdürlüğünü Arayıp Sorsaydı”
Çoğu konuda olduğu gibi başkanımıza yanlış bilgi götürüyorlar. Keşke başkanımız İmar Müdürlüğünü arayıp böyle bir şey var mı diye sorsaydı. Olmadığını söylerlerdi. Bizim 10 yıllık dönemimizde de Abdullah Kaptan döneminde de Erdal Akar döneminde de 1992 yılına ait imar planlarındaki hiçbir yol düzenlenmesi daraltılmamıştır. Kısaltılmamıştır. Mevcut planlar aynen uygulanmıştır. Zaten değiştiremezsin, 18’nci madde uygulanmış, insanların tapuları verilmiş. Ona göre yapılaşmalar başlamış.
“Mehmet Zeybek Herhalde Yerleri Karıştırdı”
Sayın başkan herhalde yerleri karıştırdı. Osmangazi Anadolu Lisesi’nin olduğu yer var Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde… Bu bulvarda Selçuklu Cami tarafından gelen taraftan Ali Çetinkaya Bulvarı tarafında giden yerde Hayrettin Barut döneminde bir yol daraltılması olmuş. Bana böyle söylediler. Doğru mudur gidip bende araştırmadım. Panorama’dan Afyon Ekmek’e doğru geldiğinde orada bir yol daraldığını görüyorsunuz. Gelen yol burada daralıyor. Bana söylendiğine göre bu Hayrettin Barut döneminde yapılıyor. Tabi bunun teyit edilmesi gerekiyor.
“Bu Tür Şeyler İftiradır, Kul Hakkıdır”
Bunun dışında ne Erdal Akar ne Abdullah Kaptan ne Burhanettin Çoban döneminde hiçbir yol daraltılmamıştır. Başkan Beye kim böyle bilgi verdiyse yanlış bilgi vermiştir. Bu tür şeyler iftiradır, kul hakkıdır. Keşke biraz daha araştırılıp öyle söylenseydi bunlar daha iyi olurdu.
“İmar Konularına Bakan Belediye Başkan Yardımcımızın Ablasını Aradım”
Şu anda imar konularına başkan belediye başkan yardımcımızın ablası bizim imar komisyonumuzun başkanlığını yaptı 10 yıl boyunca. Ben onu da aradım. Kendisi şehir plancısıdır. Acaba gözümüzden mi kaçtı, bilemedik mi yanlışı incelemeden geçirdik mi diye. Dedi ki, “Asla, 1992’den gelen yolları hiçbir şekilde değiştirmedik, daraltmadık, genişletmedik” dedi. Aynen bu cümleyi kullandı. Kendisinden de bunu teyit ettim.
-Nail Azbay'ın Özel Haberi.