Afyon’un en büyük ilçelerinden olan Bolvadin ilçesinde 2022 yılı için su fiyatlarında yüzde 45 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Bolvadin Belediye Meclisi’nde alınan kararda bir tonluk ham su fiyatının 3.05’TL’den 4.40 liraya yükseltilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. KDV ve Çevre Temizlik Vergisi ile birlikte Bolvadin ilçesinde bir tonluk suyun fiyatı 6.28 TL oldu. MHP’li Ahmet Mazlum zam gerekçesinin kendilerini ikna etmediğini belirterek red oyu kullandıklarını ifade etti.

Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a özel açıklamalarda bulunan Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise zamla ilgili şunları söyledi: 

GELİR 3.4 MİLYON, GİDER 6.1 MİLYON

Bolvadin Belediyesi’nde 2011 yılında suyun fiyatı en düşük kullanım 2 lira orta düzey kullanım 2 lira 50 kuruş imiş. Belediyemiz o dönemde sistemsel olarak doğru bir karar almış ön ödemeli sayaca geçiyorum demiş bunda teşvik etmek için su bir lira demiş. 1 liradan biz bir türlü kurtulamadık. 2021 yılı 10 aylık su bilançolarında Bolvadin Belediyesi’nin su geliri 3.4 Milyon lira. Gider ise 6 Milyon 100 bin lira civarında. 

EKREM İMAMOĞLU BİLE DAYANAMADI

Örnek vereceğim. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da vatandaş suyu pahalı içiyor diyerek 2019 yılında bir düşüş yaptı. Yüzde 50 düşürdüğünde fiyat 4.5 liraya düştü. Dayanamadı, zam istedi. Şu anda 2021 yılında İstanbul’da 5.5 lira civarında. Başka bir şey daha söyleyeceğim. İstanbul Belediyesi 1 km ishala hattı döşediği zaman Bolvadin ilçesinin nüfusu kadar kişiye su götürüyor. Bu 1 kilometrelik hattan İSKİ, Bolvadin nüfusu kadar kişiden abonelik ücreti alıyor. Yani suyun bizdeki maliyeti Istanbul’dan 3-4 kat pahalı olmasına rağmen bizde suyun ham fiyatı 3.05 TL.  Biz bunu 2022 yılı için 4 lira 40 kuruş yaptık. Bu fiyat bile bizim için başa baş noktası bile değil. Ekonomik değil.

BELEDİYEYİ ŞİRKET GİBİ YÖNETİYORUZ

Benim ishale hattım 250 km. Yatırımın dönüş maliyeti, patlama oranı, kayıp kaçak oranları. Bu tarz hesapları yapan finans bölümümüz var. Araçları bile takip ederiz. Biz şirket gibi yönetiyoruz belediyeyi. Ben uzun yıllar şirket yönettim. Aklı başında insanlar beni dinleyince anlıyor. 

BİZ HESAP ADAMIYIZ

Bölgenin en pahalı suyu diye itiraz ediyorlar. Benim elektriğe ödediğim para 3.5 Milyon lira. Ben bunlara takılmıyorum. Biz hesap adamıyız. 

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Bolvadin Belediyesi’nin MHP’li meclis Üyesi Ahmet Mazlum, fiyatlara sosyal medya hesabından tepki göstererek şöyle dedi: 

“Bu akşam yapılan Belediye Meclisi Toplantısında SU FİYATLARINA 45% ZAM YAPILMIŞTIR!!!

Zam gerekçesi MHP Meclis üyeleri olarak bizi ikna etmediğinden RED oyu kullandık. Zam kararının gerekçeleri ile birlikte Kamuoyuna açıklanacağını ümit ediyoruz”