Afyonkarahisar Belediyesi, Ramazan ayında bir ay boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenleyecek. Belediye Ramazan ayı programında; kukla gösterileri, Hacivat ve Karagöz canlı-gölge oyunları, tasavvuf dinletileri, ney dinletisi, dini sohbetler, ilahi konserleri, çocuk tiyatroları ve orta oyunları, semazen gösterileri, ünlü hafız ve konukların Kur’an dinletileri ye alacak.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ AÇILIŞ PROGRAMI İLE BAŞLADI
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Vekili Uğur Kolsuz’un öncülük ettiği açılışa protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış programı İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından yapılan dua ardından kurdele kesimi ile tamamlandı. Program ardından Protokol, meydanda kurulan ve geliri depremzedelere bağışlanacak Ramazan Çarşısını gezdi.
BAŞKAN ZEYBEK'TEN DAYANIŞMA VURGUSU
6 Şubat depremleri ardından Afyonkarahisar’ın yaraları sarmak için seferber olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kurulan çarşının gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını söyledi. Hemşehrilerinin Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan belediye başkanı açıklamasında; “Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun. 6 Şubat’ta Dünya’da ikinci bir eşi olmayan büyük bir felaket yaşadık. Afyon olarak buna kayıtsız kalamazdık. İlk günden itibaren Sayın Valimiz ile ve esnaf odalarımız ile bir araya gelerek yardım kampanyası başlatalım istedik. İkinci günden itibaren Afyonkarahisar Belediyesi olarak Hatay Merkez Antakya’da aşevini kurduk. Şu anda hala devam ediyor. Günlük 15 bin kişiye yemek ikram ediyoruz.”
“EKİPLERİMİZ DEPREM BÖLGELERİNDE”
Afyonkarahisar Belediyesine ait 85 araç, iş makinesi ve 350’ye yakın personelin halen görev başında olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek şöyle konuştu; “Tabi zor günlerde bir beraber olmak, paylaşmak Afyon’un şiarı. İlk günden itibaren sadece Belediye olarak 100 tır yardım gönderdik. Afyon genelinde ise Sayın Valimizin başkanlığında AFAD koordinesinde 1000 tır deprem bölgesine yardım gitti. Afyonlu hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bir kez daha büyüklüklerini gösterdiler. Hepsinden Allah razı olsun.”
“GÜÇLÜ BİR DEVLETİMİZ GÜÇLÜ BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR”
Geçen yıl dolu dolu bir Ramazan yaşandığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Bu sene acımız büyük, orada zor durumda bulunan kardeşlerimize destek olalım istedik. Ramazan ayına bir hafta kala karar verdik. 70’e yakın esnafımız burada, 20 tane Afyon esnafımız var. Deprem bölgesinden gelen kardeşlerimiz stant açtı. Cenab-ı Hak işlerini rast getirsin. Güçlü bir Devletimiz güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Depremin ilk gününden itibaren Hükümetimiz ve tüm belediyeler oradaydı. 400’ün üzerinde iktidar partisine ait Belediyeler hala görev yapıyorlar. Bizde Hatay’da Afyonkarahisar Belediyesi olarak hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Cenab-ı Hak böyle bir felaketi bir daha ülkemize yaşatmasın. Ramazanımız hepimize mübarek olsun” dedi.