Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği ve Bilecik Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantılarına katılan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Subaşı, Karasu hattında yaşanan arıza ve onarımlar sonrası yapılacak yatırımlar ve tadilat çalışmaları için talep edilen ek bütçenin, AKP ve MHP’li üyeler tarafından reddedildiğini belirtti.
"Kamu Yararı Hiçe Sayıldı"
Subaşı, vatandaşların sağlıklı ve sürdürülebilir hizmet alabilmesi amacıyla yapılan bu önerinin reddedilmesini, kamu yararının göz ardı edilmesi olarak değerlendirdi. Subaşı, "Bu durum, halkın temel ihtiyaçlarının siyasi hesaplara kurban edildiğinin açık göstergesidir" ifadelerini kullandı.
"CHP'li Belediyelere Komisyonlarda Yer Verilmemesi Adaletsizliktir"
Başkan Melek Mızrak Subaşı açıklamasında ayrıca, Bilecik Belediyeler Birliği Ücret Tarife Komisyonu’nda Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yer verilmemesini de eleştirdi. Bilecik'in yüzde 70’inin CHP’li belediyeler tarafından yönetildiğini hatırlatan Subaşı, meclis üyesi dağılımındaki adaletsizliğin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
"Halkın Sağlığı ve Refahı İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz"
Subaşı, tüm olumsuzluklara rağmen Bilecik halkının sağlığı ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Hizmet kalitesinin artırılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması için mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.