Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Gastronomi bölümünde eğitim gören 20 yaşındaki Berrak Görentaş’ın AFSÜ Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken kazaya şahit olan ve acı haberi duyup hastaneye koşan arkadaşları duruma tepki gösterdi. İşte Berrak’ın arkadaşlarının açıklamaları: 

SİYAH GİYDİ GÖREMEDİK DEMİŞLER, BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU?

Berrak, karşıdan karşıya geçerken çok süratli gelen bir araç çarpmış. Bu araç kırmızı ışıkta geçiyor. Ailesi perişan halde. Savunmaları şu olmuş, siyah giyinmiş kızınız demişler. Bu nasıl bir gerekçe insanlar ister beyaz ister siyah giyebilir. Hastaneye geldiğimizde arkadaşımızın durumunun baya ciddi olduğunu öğrendik. Kızın her yeri kırılmış. 

ARKADAŞIMIZ ÇOK KÖTÜ HALDEYDİ

Dün kaza gerçekleştiğinde ben olay yerindeydim. Araç çok kötü haldeydi. Aracın çarptığı arkadaşımızda çok kötü haldeydi. Ellerini ayaklarını hissetmediğini söylüyordu. 

IŞIKLAR DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR

Bilinci açıktı. Ama kan takviyesi yapıldı.  Oradaki ışıklar çalışmıyor. Karanlık bir halde. Trafik ve yaya ışıkları aynı anda yanıyor. Orda da bir sıkıntı var. Berrak’ın hayati tehlikesi var. Orada bir çözüm istiyoruz. 

3 TAKLA ATMIŞ

Berrak 3 takla atarak yere düşüyor. Bunun başka bir açıklaması yok. Araba göçmüş vaziyette. Biz gördük aracı. Arabayı kaldırıyorlardı. Her yeri kırık arkadaşımızın. Şu an sadece kafatası sağlam. Onun dışında her yeri kırık. 

TRAFİK IŞIKLARI GÖREVİNİ YAPMIYOR

Yerde yatan Berrak’tı. Bölgede trafik ışığı var ama bu ışıklar görevini yapmıyor. Yayaya kırmızı yandığın aracada kırmızı yanıyor. Araca yeşil yandığında yayaya da yeşil yanabiliyor. Öyle bir sistemi var. Buradaki ilk kaza Berrak değil. Muhtemelen son kazada olmayacak. Buraya bir çare istiyoruz. 

ODA ARKADAŞIMDI, HER UYANDIĞIMDA ONU GÖRÜYORDUM

Berrak benim oda arkadaşım. Biz beraber uyuyoruz. Ben her uyandığımda onu görmeye alıştım. Şu an ne yaptığımı bilmiyorum. 

>>Sılanur Kara’nın Haberi.