21.12.2019 günü Saat: 14.30 sıralarında 112 Acil Çağrı İhbar Hattını arayan şahıs Afyonkarahisar ili Merkez ilçesi Belkaracaören Köyünde bulunan evinin yanında bulunan ahırından (1) adet Hostein cinsi ineğinin çalındığını bildirmiştir.

Alınan ihbar üzerine; Merkez ilçe J.K.lığı ekipleri ve JASAT tarafından gerekli araştırmalar yapılarak, alınan ifadeler ve bölgede bulunan güvenlik kameraları incelenmiştir. İnceleme ve araştırma sonucunda hırsızlık olayının, 21.12.2019 günü Saat:09.30'da meydana geldiği şüphelilerden M. M. nin Şuhut ilçesinde ikamet ettiği, diğer şüphelinin ise Adana ilinden gelen E.Y. olduğu tespit edilmiştir.

Devam eden çalışmalar neticesinde; şüphelilerin 01 RR ... Plakalı Ford Transit marka araç ile hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, Adana istikametine doğru kaçtıkları tespit edilmiş ve yol güzergâhında bulunan kolluk kuvvetlerine bilgi verilmiş, PTS kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde ise bahse konu aracın, Konya İli Karapınar İlçesinde olduğu tespit edilmiştir. Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile kurulan koordine neticesinde H.Y.E.Y.V.Ö. ve B.S. isimli şüpheliler çalınan büyükbaş hayvan ile birlikte yakalanmış ve büyükbaş hayvan sahibine teslim edilmiştir.

Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup, şüpheliler M.M. H.Y,E.Y.V.Ö. ve B.S. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. Şüpheli şahıslardan M.M ve H.Y ifadelerinin alınmasını müteakip, V.Ö ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Diğer şüpheliler E.Y. ve B.S. tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

 

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.