Konuyla ilgili valilikten şu açıklama yapıldı: 

BABASI OĞLUNU HIRSIZLIĞA GÖNDERMİŞ

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince 27.08.2020 günü saat 17:45 sıralarında Kemerkaya köyündeki Yapraklı Barajında düzenlenen önleyici kolluk devriyesi sırasında Yapraklı barajın dış duvarındaki patika yolda küçük bir çocuğun elinde bir nesne taşıdığı ve barajın üzerindeki yolda bir şahsın onu beklediği görülmüş ve şüphe üzerine şahısların yanına gidilmiş, yapılan kimlik sorgulamasında küçüğün ve diğer şahsın küçüğün babası olan A.O olduğu görülmüştür. 

ÇOCUK GÜNEŞ ENERJİ PANELİYLE YAKALANDI

Çocuğun elinde bulunan ve yola doğru taşıdığı nesnenin 60x60 ebatlarında 1 adet güneş paneli olduğu görülmüştür. Şahıslara güneş panelinin nereden aldıkları sorulduğunda Yapraklı barajının altındaki ağaçlık bölgede bulduklarını söylemiş tarafımızca bölgede drone ile yapılan incelemede Baraj yolunun üstünde bulunan küçük odanın (vana odasının) üstünde güneş paneli koyacak şekilde bir demir iskeletin olduğu ve güneş panelinin yerinde olmadığı görülmüş, çevrede başkaca güneş paneli iskeletinin bulunmadığı, baraj duvarının üzerindeki "DSİ' yazısının hemen altında olan vana odasının üstünde açık vaziyette bulunduğu görülmüş olup, güneş panelinin yerinde bulunmadığı, iskeletten yeni koparılan bağlantı yerlerinin olduğu ve panel kablolarının yeni kesildiği tespit edilmiştir. DSİ yetkilileri ile iletişime geçilerek panelin onlara ait olup olmadığı sorulmuş ve DSİ' ye ait olduğu şikayetçi olduklarını bildirmişlerdir.

GÖZALTINDALAR

Şahıslar suçüstü yakalanarak A.O. isimli şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak gözaltına alınmış, çalınan güneş paneli muhafaza altına alınarak DSİ ekiplerine teslim edilmiştir.