Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Merkez ilçesi Anıtkaya Köyünde 23.01.2020 tarihinde O.A. isimli şahsa ait (1) adet büyükbaş hayvanın çalındığı yönünde ihbar alınmıştır.

ARAÇLARI KİRALIK ÇIKTI

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen operasyonda Anıtkaya Köyü ve civarında gerekli araştırmalar yapılarak bölgede bulunan güvenlik kameraları incelenmiş ve şüpheli olduğu değerlendirilen 34 KY … plakalı beyaz renkli araç tespit edilmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde bahse konu aracın kiralık olduğu ve Afyonkarahisar Merkez de faaliyet gösteren araç kiralama firmasından kiralandığı tespit edilmiştir.

13 AYRI HIRSIZLIKTAN ARANIYORDU

Araç kiralama şirketi ile yapılan görüşme sonucunda, bahse konu aracın Çobanlar nüfusuna kayıtlı B.Ö. isimli şüpheli şahıs tarafından kiralandığı tespit edilmiş ve şüpheli B.Ö. gözaltına alınmıştır. Şüphelinin (13) ayrı hırsızlık suçundan suç kaydının olduğu ve alınan ifadesinde 23.01.2020 tarihinde meydana gelen 'Büyükbaş Hayvan Hırsızlığı’nı İ.A. isimli şüpheli ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve çaldıkları büyükbaş hayvanı Çobanlar ilçesinde ikamet eden R.İ. isimli şahsa sattıklarını itiraf etmiştir.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

R.İ. isimi şahsın 'Suç Eşyasını Satma, Satın Alma ve Kabul Etme” suçundan ifadesi alınarak serbest bırakılmış, diğer şüpheliler B.Ö. ve İ.A. gözaltına alınmış ve 24.01.2020 tarihinde mevcutlu olarak mahkemeye sevk edilmişlerdir.