Olayla ilgili şu açıklama yapıldı: 

İHBAR ALINDI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; B.B. isimli şüphelinin çevre illerden uyuşturucu madde temin ederek ilimize getirdiği ve elinde bulunan uyuşturucu maddelerin satışına başlayacağına yönelik ihbar alınmıştır.

HAPLARI ATIP KAÇMAK İSTEDİ

Bahse konu şüpheli takibe alınarak, Dereçine Mevkiinde durdurulmak istendiği esnada elindeki uyuşturucu hapları atarak kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alınmış olup, Çay ilçe Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Arama Köpek Unsurunun katılımı ile bahse konu bölgede yapılan aramalarda (100) adet Ekstazi uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak yakalanan şüpheli B.B. hakkında yasal işlem başlatılmış olup, adli makamlara sevk edilmiştir.

Bir başka operasyon daha vardı. Jandarma, İtanbul’dan  Afyon’a uyuşturucu getirip satmak isteyenlere operasyon düzenledi. Detaylar şöyle:

İSTANBUL’DAN GETİRİP AFYON’DA SATACAKLARDI

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; B. T. ve İ.K. isimli şüpheliler tarafından, İstanbul ilinden Afyonkarahisar İline satmak amacıyla uyuşturucu madde getirileceği yönünde bilgi alınmıştır.

408 EKSTAZİ ELE GEÇİRİDİ

Narkotik Arama Köpek Unsurunun da katılımı ile birlikte Afyonkarahisar-Kütahya Karayolunda şüphelilerin içinde bulunduğu 03 A... plakalı araç durdurulmuş, şahısların üzerinde ve araç İçerisinde yapılan aramada (408) adet Ekstazi uyuşturucu hap, (1) gr. Skunk ve (1) adet Gerica ibareli sentetik hap ele geçirilmiş B.T.ve İ.K. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır.