Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklama şöyle;

HIRSIZLAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı olarak Asayiş Şube Müdürlüğü/JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çay, Sinanpaşa, Şuhut İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda Komutanlığımız ve Emniyet sorumluluk bölgesinde meydana gelen “Hırsızlık Şüphelisi Şahısların Takibi ve Yakalanması” maksadıyla operasyonlara başlanılmıştır.

24 OLAY AYDINLATILDI

Bu kapsamda, (2) aylık süre Komutanlığımız ve Emniyet sorumluluk bölgesinde yapılan detaylı araştırmalar neticesinde; (3) F.M. Jandarma Bölgesi, (4) F.M. Polis Bölgesi ve (5) F.F. Jandarma Bölgesinde toplamda (12) olay aydınlatılmıştır.

BİR ARAÇ İÇİNDE YAKALANDILAR

Bahse konu olaylar ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda 29.06.2020 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler B.U., C.A., M.A. ve R.A. kullanmış oldukları 03 A…  plakalı araç içerisinde yakalanmıştır. Araç içerisinde ve şahısların üzerinde yapılan aramalarda (1) adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişekler ele geçirilmiştir.

TUTUKLANDILAR

Şüphelilerin alınan ifadelerinde Sinanpaşa ve Çay İlçelerinde çalınan motosikletlerin şüpheli C.A. ya ait evde olduğu tespit edilmiş olup, bahse konu motosikletler mağdurlara teslim edilmiştir. Gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak yakalanan şüpheliler, B.U., C.A., M.A. ve R.A. hakkında yasal işlem başlatılarak adli makamlara sevk edilmiş ve şüpheliler tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Jandarma vatandaşın yanında, yakınında yardımında prensibiyle öz verili çalışmalarına devam edecektir.