Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklama şöyle:

ARAZİ VE BÖLGE ARANDI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Başmakçı İlçesi Akpınar Köyünde ikamet eden M.B. isimli şahsa ait 38 adet küçükbaş hayvanının çalınması ihbarı üzerine hayvan sürüsünün gidebileceği ya da kaçırılabileceği değerlendirilen arazi ve bölgelerde arama faaliyetine başlanmıştır. 

CİVAR İLLERE BİLGİ VERİLDİ

Küçükbaş hayvan sürüsünün gidebileceği ya da kaçırılması muhtemel çevre İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına bilgi verilmiş, muhtemel arazi bölgelerde tıkama ve şüpheli araç-şahıs kontrolü yapılması talep edilerek Yeşilova ve Çardak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin desteği alınmış ve olay yerine giderek, yapılan araştırma ve incelemede M.B. isimli şahsa ait evin bitişiğinde bulunan ağıl ve tel örgü çevresinde herhangi bir zarar ziyan olmadığı, küçükbaş hayvanlara ait ayak ve dışkı izlerinin ağıldan başlayarak köyün arazisine doğru devam ettiği görüldüğü, olay yerinde hırsızlık olduğuna dair bir iz ve emarenin bulunmadığı tespit edilmiş ve hayvanların kaybolduğu değerlendirilmiştir.

BAKIN NERDEN ÇIKTILAR

Jandarma ekiplerince izler takip edilerek uzun uğraşlar sonucu aynı gün küçükbaş hayvanların tamamı Akpınar Köyü incealan mevkiinde arazide bulunmuş ve sahibine tam ve eksiksiz olarak teslim edilmiştir.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...