Endeksa'nın güncel verilerine göre, konut kiraları son bir yılda Türkiye genelinde yüzde 15,07 arttı ve ortalama metrekare kira 13 TL, ortalama kira ise 1.444 TL oldu. Peki ya Afyonkarahisar’da durum ne? İşte bu sorunun yanıtı…

Afyonkarahisar'da Kiralık Ev Fiyatları

Afyonkarahisar ilinde Eylül 2020 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde kiralık konutların kiraları %10.53 artmıştır. Ortalama kiralık konut büyüklüğü 120 metrekaredir.

Afyonkarahisar'da Ortalama Geri Dönüş Süresi 24 Yıl

Afyonkarahisar ilinde kiralık konutların ortalama metrekare birim kirasi Eylül 2020 sonu itibarıyla 7 TL’dir. Ortalama kira bedeli ise 856 liradır.  Aynı özelliklere sahip kiralık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 24 yıl seviyelerindedir.

Afyonkarahisar'da Konut Fiyatları En Fazla Yükselen İlçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında Eylül 2020 sonu itibarıyla konut için Afyonkarahisar ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Sandıklı, Merkez, Bolvadin, Dinar, Çay olmuştur.

Afyonkarahisar'da Konut Fiyatları En Fazla Düşen İlçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında Eylül 2020 sonu itibarıyla konut için Afyonkarahisar ilinde en fazla değer kaybeden ilçeler sırasıyla İhsaniye, Şuhut, Sultandağı, Emirdağ, Dazkırı olmuştur.