Dün akşam Belediye Meclisi Toplantısı’nda içkili mekanlarla ilgili geçmiş dönemlerde AK Partili belediyeler tarafından verilen içkili yer ruhsatları anımsatılmıştı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında il Başkanı Turgay Şahin’e 2019 yılında içkili yerlerle ilgili alınan karar hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu soruldu. Şahin de bununla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“CHP Belediyesinde Gizli Bir Niyet Mi Var?”

“Niyet okuyuculuğuna gerek olmadan muhatabınızın niyetini anlarsınız. CHP’nin yönettiği Afyon Belediyesi’nde bu konuda bir ısrar, bu konuda kamuoyunun dikkatinden kaçırarak bir ilerleme kaydetme niyeti açıktır.”

“AK Parti'nin Kırmızı Çizgisi: Gençliğe Alkol Erişimi”

“Dediğim gibi, biz AK Parti olarak muhafazakâr ve demokrat bir parti olarak tanımlanmış bir partiyiz. Vatandaşımızın hayat tarzı bizi asla ilgilendirmiyor ve bu konuda en küçük bir baskıya biz de karşıyız.

Ancak bizim kırmızı çizgilerimiz, bahsettiğim gibi gençliğin alkole erişiminin kolaylaştırılmaması ve bu konuda özendirici bir tavır içine girilmemesidir. AK Parti belediye başkanlarımız bu konuda tipleri makul çerçevede çözmek için belediye meclisi gündemine getirmişlerdir.”

“Afyon'da Bugün Görülen Uygulamalar Daha Önce Yaşanmadı”

“Ama bugün olduğu gibi bu anlayışın yaygınlaştırılmasına Afyon şahit olmamıştır. Hiç böyle arşivi karıştırmaya gerek yok, çöplüğü kimler karıştırır herkes biliyor. Çöplük karıştırmaya değil, önümüze bakmaya davet ediyorum. Bugünkü niyet nedir, dünkü niyet nedir onu hepimiz biliyoruz.”

“Belediyenin Yöntemi Komisyonlardan Kaçmak mı?”

“Ben şu anda neticeye bakıyorum. Afyon’da faaliyet gösteren, vatandaşın tepkisini gören işletmeler, bizim açtığımız davalarla bir yerde somut bir çalışma var, bir yerde belediye çalışması var. Belediyenin komisyon kurması ayrı bir şeydir ama komisyondan bile kaçınarak, yangından mal kaçırır gibi oldu bittiye getirerek bu faaliyetler yapılması ayrı bir şeydir.”

“Rant, Gizli Ortaklık ve Verilen Sözler mi Var?”

“Örneğin, okul ve ibadethanelere olan mesafe… Tüm bunlar dikkate alınarak değerlendirilir. Bu kriterler yok sayılarak birilerine rant sağlamak, gizli ortaklıklarla birtakım işletmeleri ayakta tutmak için yapılan şeyler var.

Bu mekanların gizli ortakları kimler? Kimlere söz verilmiş? Niye bu konuda ısrar ediliyor? Biz bu konu üzerinde duruyoruz. Alkolizmin yayılması beni ilgilendiriyor. Alkolizmin gençleri tehdit etmesi beni ilgilendiriyor. Mesela Erenler bölgesinde açılan bir takım şeyler var. Bu kriterlere riayet edilmediği duyum olarak geliyor.”

Saadet Partili Karataş: "Suni gündemler yerine artan intihar vakalarına çözüm üretelim”
Saadet Partili Karataş: "Suni gündemler yerine artan intihar vakalarına çözüm üretelim”
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Yunus Üstündağ