AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın çalışanlarına yönelik bir program düzenledi
Erkmen’de bir düğün salonunda gerçekleşen programa, Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları katıldı.
Bu toplantıda AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bugün Bolvadin’de MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın Abdullah Öcalan için söylediği “beyefendi” sözünün Türkiye gündemine düşmesinden sonra Özkaya’nın da “Beyefendi” sözü ile ilgili söylediği söz dikkat çekti.
İşte Özkaya’nın açıklaması:
“Beyefendi’yi Okuyorum, Bitmek üzere”
Basının çok uzun bir tarihi var. Türkiye’de ve dünyada bu işi hakkıyla yapan insanların başından geçen çok geniş olaylar var. Bugünlerde bir gazeteci arkadaşımız burada benimle her karşılaştığımızda en son hangi kitabı okudun diye sorar. En son Arkadaşım Menderes adlı kitabı okudum, sonra Beyefendi… Birisi Samet Ağaoğlu’nun diğeri de Oktay Ekşi’nin kitabı. Beyefendi kitabı bitmek üzere.
Yerel gazeteler ciddi ilan geliri elde etmiş
1930’dan 1950’ye kadar olan süreçte gazeteciler ile olan anekdotlarda ilginç. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görmek çok önemli. Turgay Başkanım az önce kısmen bahsetti. Basın Kanunu’nda bir kısım değişiklikler yaptık. İnternet gazetecileri bizi mahvediyorsunuz, özgürlüğümüzü kaldırıyorsunuz dediler. Afyon Barosu’nda toplantı yaptık. Orada yok basını öldürmüyoruz, size sınırsız yetkiler veriyoruz, ciddi manada ilan geliriniz artacak ve önemli bir kaynağa ulaşacaksınız demiştim. En son Afyonkarahisar’dan bu kanun değişikliğinden sonra öğrendim ki, her ay çok ciddi miktarda yerel gazetecilerimize ilan ve reklam geliri oluşmuş. Bir gazetemiz hiçbir yerden reklam almasa bile kendi hayati sürecini sürdürecek bir alt yapı oluşmuş. Bu büyük bir imkan. Bu AK Parti ve Cumhurbaşkanımızın basına verdiği bir önem. Bu sistem büyüyerek devam ediyor.
İnsan onurunu korumalıyız
İnsan onuru en kutsal varlık. İnsan onurunu korumalıyız. Bu onuru koruyarak ifade özgürlüğümüzü kullanmalıyız, idarecilerin, siyasetçilerin yaptığı eksik ve yanlışları duyurmak, iyi ve kötüyü duyurmak için çalışan gazetecilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Bu konuda efor sarf eden arkadaşlarımıza Allah razı olsun diyorum. Bizim görmediğimizi onlar gösteriyor. Hayra vesile oluyorlar. Farklı düşündüklerimizde oluyor. Hiç şüphesiz ki farklı düşünebiliriz, insan onuruna saygı duyarak herkes her şeyi söyleyebilir. Bu vesile ile basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Nice nice uzun yıllar çalışma yapmanızı diliyorum. Basın kuruluşunuzun künyesinde “şu tarihten beridir” ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyorum.”