AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Kaya, Tepebaşı Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan bir tartışma sonrası açıklamada bulundu. Kaya, 26 Haziran tarihinde Leman dergisinde yayımlanan ve Hz. Muhammed ile Hz. Musa’yı karikatürize eden çizime ilişkin yapılan değerlendirmeler üzerinden CHP Grup Başkanvekili Atilay Dalgıç’ı hedef aldı.
“CHP Grup Başkanvekilini tanımıyoruz”
Basın açıklamasında konuşan Kaya, Meclis üyesi Ali Semih Ünlü’nün Leman dergisine ilişkin yaptığı açıklamayı desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Dün meclis toplantısında, meclis üyemiz Ali Semih Ünlü, Leman dergisiyle ilgili gayet düzgün ve yapması gereken bir açıklama yaptı. Ancak hemen ardından Grup Başkanvekili olduğu söylenen bir kişi, ifade özgürlüğü adı altında Leman dergisinin peygamberimize yönelik yaptığı karikatürü savunan bir konuşma yaptı. Bu değerler sizde yok mu? Türkiye’nin ve Eskişehir’in yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke burası. Siz bu hassasiyetleri anlamıyor musunuz? Eğer buradaki Müslümanlara karşı bir gareziniz varsa, burayı terk etmelisiniz. Ahmet Ataç Başkanımız gibi onurlu olmanızı beklerdik. Kendisi gayet düzgün bir açıklama yaptı; kendisine teşekkür ediyor, tebrik ediyorum.”
Ahmet Ataç’ın Bulgaristan ziyaretine de değinen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben de diyorum ki, bu tür kişileri de genel başkanlarıyla birlikte Bulgaristan’a götürsünler ve bir daha Eskişehir’e getirmesinler. Zaten kendi kendilerine başka ülkelere doğru yöneleceklerdir. Burada kin ve nefret besleyen CHP grup başkanvekilini tanımıyoruz. Lütfen bu kişiyi Bulgaristan’a götürüp orada bıraksınlar.”