AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin’in avukatlığını yaptığı jeotermal ile ısı hizmeti sunan bir kamu şirketi olan AFJET A.Ş. üzerinden borcunu geç ödeyen çok sayıda vatandaşa yasal sınırın yüzde 24 olduğu bir dönemde yüzde 54 faizle icra işlemi başlattığı ortaya çıktı. Gazeteci Nail Azbay’ın bugün kaleme aldığı, “AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin’e Halktan Mektup Var başlıklı köşe yazısında konu ironi ile ele alındı.

Belgesiyle Duyurdu

Söz konusu yazıda AFJET’e borcu olan bir vatandaşın 2 gün geciktiği için borcunun avukata düştüğü, kurumun avukatı olan AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin’in de kendisine yüzde 54 faizle icra işlemi başlattığı belgesiyle ortaya konuluyor. 

faiz foto

Halka Yüzde 54 Faiz İle İcra Gönderen AK Parti İl Başkanı

Şahin, AK Parti İl Başkanı olarak atandığı dönemde de Baro Başkanlığı’nı ‘yasal engel yok’ diyerek barodaki görevini bırakmamış, il başkanlığı ile baro başkanlığı görevlerini birlikte sürdürmüştü. Turgay Şahin’in şimdi de İl Başkanı olmasına rağmen bir kamu şirketi olan AFJET’in avukatlığına devam etmesi ve borcunu ödeyemeyen vatandaşa yasal sırının yüzde 24 olduğu bir dönemde yüzde 54 faizle icra göndermeye başlaması pes artık dedirtti. 

Muhabir: Nail Azbay'ın Özel Haberi