Bundan 6 yıl önce Afyon merkezde 10 köy, mahalle yapılarak il merkezine bağlanmıştı. Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri mahalle olan köylerdi. Bazı vatandaşları mahalle olmaya itiraz ederek durumu mahkemeye taşıdı. Yargıtay’a yapılan itirazlar değerlendirildi. Ve bugün karar çıktı. 6 yıl önce köy iken mahalle olan yerleşim yerleri yeniden köy oldu. Edinilen bilgilere göre Afyon Belediyesi’nin karara itiraz hakkı bulunuyor. 

İTİRAZ ETTİLER

Yargıtay’ın bu kararı Afyonkarahisar’da gündem oldu. Şimdi Afyon Belediyesi bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda söz konusu 10 yerleşim yerinin muhtarı ile görüşülecek ve ortak bir karara varılmaya çalışılacak. 

KÖY OLMAK İSTİYORUM

İsmail Mahallesi (Köyü) Muhtarı Mahmut Dora, düşüncelerini ilk kez Afyon Postası’na anlattı. Dora, “Bize ulaşan Resmi bir evrak yok. Ancak bana soracak olursanız ben köy olmak istiyorum. Şu anda ne köy olduğum ne mahalle olduğum belli. Benim 5 yılım gitti. Hiç bir hizmet alamıyorum” dedi

40 BİN NÜFUSLU ERENLER KÖYÜ

Belkide bu olayın en ilginç yansıması Erenler’de olacak. Çünkü bölgede yaklaşık 40 bin öğrenci yaşıyor. Yani 40 bin nüfuslu bir köyden bahsediyoruz… 

Afyon Postası olarak üniversite öğrencilerinin ikamet ettiği Erenler Mahallesi (Köyü) Muhtarı Hasan Çavlan’a ulaştık. Çavlan’da kendilerine ulaşan Resmi bir evrakın olmadığını ifade ederek, “Bizim köy olmamız Afyon için faydalı olacaksa seve seve köy olalım, mahalle olarak kalmamız Afyon için faydalı olacaksa seve seve mahalle olalım. Mehmet Zeybek başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte mahallemize yatırımlar gelmeye başladı. Nankörlük etmeyelim.  Şu anda belediye başkanımızdan memnunuz. Burada 17 bin daire var. Aileleriyle birlikte 100 bin insan buradan ekmeğini kazanıyor. Ben köy olarak mı mahalle olarak mı kalacağımız noktasında ki düşüncelerimi başkanımıza ilettim. Afyon’un kaderi Erenler’e bağlı.Afyon için ne faydalı olacaksa biz onu yapmaya hazırız” dedi