Afyonspor’da kongre kararı alındı. Kulüp Başkanı Mevlüt Akkuş, belediyenin kendilerine gönderdiği “oteli boşalt” yazısından sonra bu kararı aldıklarını açıkladı. 

Akkuş’un açıklaması şöyle: 

Olimpik Yüzme Havuzu dünya çapında ünlü Olimpik Yüzme Havuzu dünya çapında ünlü

Manevi ve maddi destek talep ettik

Afyonspor Kulüp Başkanı ve yönetim olarak 6.11.2024 tarihinde olağanüstü genel kurulda seçilmiş bulunmaktayız. Yönetimimiz olarak bu tarihten itibaren elimizden geldiğince Afyonspor Kulübümüzün, takımımızın, oyuncularımızın ve idari personelimizin sorunlarını, sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Afyonsporumuz için Valiliğimiz, Belediyemiz, milletvekillerimiz, meslek odalarımız, tüm siyasi parti il başkanlarımız ve çeşitli iş insanlarını ziyaretlerde bulunduk. Afyonspor Kulübü için manevi ve maddi desteklerini vermelerini talep ettik.

Hiç kimseden destek bulamadık

Ancak maalesef bu süreçte hiçbir kimseden gerekli destekleri bulamadık. Biz ve yönetimimiz en son basın toplantımızda borç tablomuzu açıklamış bulunmaktayız. Bu borcun sadece benim ve yönetimimizin tarafından karşılanması mümkün değildir. Bunu seçim günü genel kurulunda da siz basın mensuplarına bildirmiş bulunmaktayız. Tüm Afyonkarahisar'ın el ele, gönül gönüle destekleriyle bu işlerin yapılacağını çoğu kez tekrar tekrar ilettik.

Belediye tüm destekleri geri çekti

Ancak en son basın toplantımızda ve öncesinde Afyonkarahisar Belediyesi tüm desteklerini kulübümüzün üzerinden çekmiş; en son olarak da kulüp başkanımıza 9.01.2025 tarihinde otelimizden çıkmamızı isteyen bir yazıyı göndermiştir. Bu sebeple biz ve yönetim kurulu olarak gördüğümüz lüzum üzerine olağanüstü kongre yapılmasına karar verilmiştir.

Yönetim ile olan sorunun kulübe yansıtılması bizi üzdü

Afyonkarahisar Belediyesi'nin, Afyonspor Kulübü yönetimi ile sıkıntısı olmasına rağmen bu sorunu Afyonspor Kulübüne ve futbolcularına yansıtması bizi çok derinden üzmüştür. Bu süreçte bize destek veren ve destek vermeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz.Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, kesinlikle aday olmadığımızı belirtmek isteriz. Bu süreçte, doğrularımızla ve yanlışlarımızla bana tam destek veren yönetim kurulu arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim.

Kulüp Yönetiminin Aldığı Karar

“Kulüp merkezimizin yönetim binasında toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Afyonspor kulüp yönetimi olarak öncelikle hiçbir kurum ve şahıslar tarafından 1 TL destek gelmediği, ve daha önce yapılan kısmi desteklerin tamamı iptal edilerek yapılmadığı, mali sıkıntılara çözüm üretilmediği, transfer, UÇK  ödemelerinin yapılmaya yönelik çabaların olumsuz olması ve son olarak Afyonkarahisar Belediyesi Başkanlığının Afyonspor kulübüne göndermiş olduğu 09.01.2025 tarihine kadar otel boşalt yazısı istinaden vb. nedenlerden ve yönetim kurulu olarak gördüğümüz lüzum üzerine 18.01.2025 tarihinde Cumartesi günü saat: 14:00'de Dörtyol Mah. 2150. Sok. No: 4 AFYONKARAHİSAR adresinde bulunan Afbel Otel Toplantı salonunda yapılacaktır. Çoğunluk sağlanmaması halinde 25.01.2025 tarihinde aynı adres ve saatte aşağıdaki gündem maddelerine görülmek üzere Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmasına; Oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Whatsapp Image 2025 01 08 At 19.56.10

Muhabir: Yunus Üstündağ