Afyonspor'un olağanüstü kongresi saat 12:00’de başlaması planlanırken, delege eksikliği nedeniyle bir saatten fazla gecikmeli olarak start aldı. Toplantıda, Nadir Güzbey divan başkanlığına seçilirken, son genel kurulda başkan olan Niyazi Ertaş ve başkan adayı Mevlüt Akkuş salonda hazır bulundu.

Delege Eksikliği Nedeniyle Gecikme Yaşandı

Kongre için yeterli delege sayısına ulaşılmadığı için, katılımcılar telefonla aranarak kongreye davet edildi. Toplantı, 1 saat 15 dakika gecikmeli olarak başladı. Divan Başkanı seçilen Nadir Güzbey, “Afyonspor tarihinde ilk defa bir kongrede ilk toplantıda çoğunluk sağlandı. Afyonspor’un kaybedecek bir saati yok,” diyerek delegelere teşekkür etti.

Vali ile Görüşme Yapılamadı

Faaliyet raporunu okumak için kürsüye çıkan Başkan Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Valisi ile görüşemediklerini belirtti. Ertaş, “Afyon Valimiz işi herhalde çok yoğundu bizi vali yardımcısına havale etti. Kendimizi izah etmeye çalıştık. Vali hanım ile görüşmek istedik. Ama bir türlü görüşemedik. Transfer yapalım dedik. 15 Milyon gibi cüzi bir rakamı temin edemedik, transfer kapısını açamadık. Çocukların tecrübesizliği hocamızın sonrasında katılması durumu bu noktalara getirdi. Biz bu kulüp kayyıma gitmemesi için kabul ettik. Kim gelecekse kim bu takımı ayağa kaldıracaksa biz her türlü imkanı vermeye hazırız. Hatalarımız eksiklerimiz olmuş olabilir. Ama bu günlere kayyım olmadan getirdiğimiz için gururluyuz,” dedi.

“50 Milyon Borç Var Ama…”

Ertaş, kulübün borcundan bahsederek, “Dışarıda afaki bir borç alındı gibi şeyler söyleniyor. Şu anda arz edildi. 2.5 Milyon gelir var. 50 Milyon civarında borç var. Bu borcun sadece 20 Milyonu Afbel Otel’e ait. Aslında Afyonspor’un borcu falan yok. Bunu da bilginize arz ederiz” dedi. 

Toplantı Devam Ediyor

Afyon Postası muhabiri Nail Azbay'ın yerinde takip ettiği kongre, henüz sonuçlanmadı ve önemli kararların alınması bekleniyor.

Muhabir: Yunus Üstündağ