Afyonkarahisar’da düzenlenen il seçmeleri, kıyasıya rekabetin yaşandığı karşılaşmalara sahne oldu.

Bakan Osman Aşkın Bak: Etnospor, gençlerin geleneksel sporlara ilgisini arttırıyor Bakan Osman Aşkın Bak: Etnospor, gençlerin geleneksel sporlara ilgisini arttırıyor

Sporcular hem rakipleriyle hem kendileriyle yarıştı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen organizasyonda, U10, U12 ve U14 yaş kategorilerinde yarışan eskrimciler yeteneklerini sergiledi. Teknik beceri, strateji ve refleksin ön planda olduğu mücadelelerde sporcular hem rakipleriyle hem de kendileriyle yarıştı.

Whatsapp Image 2025 04 08 At 14.22.10 3

Sporculara ödülleri verildi

Dereceye giren sporcular, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen tarafından madalyayla ödüllendirildi. Erşen, genç eskrimcileri tek tek tebrik ederek, Antalya’da düzenlenecek turnuvada Afyonkarahisar’ı başarıyla temsil edeceklerine inandığını dile getirdi.

Sporcuların azmi gurur kaynağı

Etkinlik sonunda konuşan Erşen, “Eskrim, disiplin ve zekânın birleştiği özel bir spor dalı. Burada gördüğümüz azim ve mücadele bizleri gururlandırdı. Afyonkarahisar olarak eskrimde önemli adımlar atıyoruz. Tüm sporcularımıza Antalya’da başarılar diliyorum,” dedi.

Whatsapp Image 2025 04 08 At 14.22.10 2

Kaynak: İHA