Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, şehirdeki et çekim fiyatlarının oldukça uygun olduğunu belirtti.
Et Çekim Hizmetleri 5 TL ile 10 TL Arasında
Yörük, "Kasap esnafı çok fazla. Bu da fiyatlara yansıyor. Şu anda Afyon’da et çekim fiyatları kilosu 5 TL ile 10 TL arasında değişiyor. Diğer illere göre oldukça uygun" dedi.
“Kasap Dışı Yerlere Et Çektirmeyin” Uyarısı
Başkan Yörük, vatandaşlara önemli bir uyarıda da bulundu. Et çekiminde hijyenin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yörük, şunları söyledi:
“Et çektirmek için mutlaka kasap esnafını tercih edin. Demirci, tuhafiyeci gibi farklı meslek grupları bu dönemde et çekmeye başlıyor. Ancak bu yerlerde makineler yıl boyunca çalışmadığı için küfleniyor. Bu da çekilen etin içine bakteri karışmasına neden oluyor. Bu bakteriler çocuklarımızın sağlığını tehdit edebilir.”
Yoğunluk Gece Geç Saatlere Kadar Sürecek
Kurban kesim işlemleri sabah erken saatlerde başlasa da, etlerin işlenmesi süreci gece geç saatlere kadar devam ediyor. Özellikle sucuk yapımı ve kıyma çekimi taleplerinin fazla olması, kasaplarda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.