Uygulama ile ilgili kurumdan yapılan yazılı açıklamada denetimin 23 Şubat-2 Mart 2025 tarihleri arasında kentin farklı noktalarında yapıldığı ifade edildi.
7 bin 249 şahıs sorgulandı
Açıklamada, "7 bin 249 şahıs sorgusu, 2 bin 440 araç sorgusu yapılmış, aranması olan şahıslara yönelik olarak yapılan yakalama çalışmaları neticesinde hapis cezası bulunan 17 şahıs ve ifadesinin alınmasına yönelik 19 şahıs olmak üzere toplam 36 şahıs yakalandı."
695 adet uyuşturucu maddeye el konuldu
“Yapılan uygulama ve kontrollerde 3 adet tabanca, 2 adet tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 46 adet bıçak ve 29 adet fişek, 7,6 gr uyuşturucu madde, 3,9 gr uyuşturucu madde, 3 adet uyuşturucu madde, 695 adet uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.”
46 şahsa idari para cezası
“Ele geçen 46 adet kesici ve delici alet (bıçak) ile ilgili olarak 46 şahsa idari para cezası uygulanmıştır.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.