Pazar yerlerinin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Muhabirlerimiz çarşamba günleri kurulan Katlı Kapalı Pazar alanına giderek halka, “Yeni yılda pazar fiyatları nasıl? Geçen yıldan bu yana neler değişmiş?” diye sordu.
Çocuk isyan etti: “Ekonomi ölmüş cenaze namazına gideceğim”
Pazar yerindeki bir çocuk dikkat çeken yanıt vererek, “Ekonomi ölmüş cenaze namazına gideceğim şimdi. Şu anda muz arıyorum lan bir tane muz 60 lira çıktı. Ekonomik kriz çok fazla, istediğim her şeyi alamadım elimde 170 TL kaldı ona da yeterse kardeşim nar istedi, nar alacağım” dedi.
Pazardaki diğer vatandaşların yanıtları ise şöyle:
Her yeri batırdılar, yeni yılda nasıl yapacağız?
-“Çok pahalı çok. Yeni yılda nasıl yapacağız? Her yeri batırdılar. Aylığın hepsini ayırdık, biz emekli adamız. Emekliye, memura zam veriyor zam gelmeden bunlar kendileri zamı koyuyor. Devletin denetlemesi lazım ama devlet denetlemiyor. Çobansız koyun bunlar.”
Her şey zararına, parası olmayana hediye ediyoruz
-“Karnabaharın tanesi 40 lira, alınışı 35 lira, 10 lira da nakliyat 45 lira, tanesini 40'a veriyoruz. Her şey şuanda zararına parası olmayana hediye ediyoruz.”
Her şey ortada bir şey demeye gerek yok
-“Her şey belli bir şey demeye gerek yok ki. Sor vatandaşa memnunsa herkes memnundur.”
150 liraya bir dünya şey aldım daha da alacağım
-“Çok iyi, olacağı bu yani fazla değil. Bu fiyatlar nakliyeyi, üretimi hesaplarsan buralarda normal gayet. Üretimi, nakliyeyi, işçiyi hesaplamazsan gidip de tarladan şunu kopar gel dersen kimse koparmaz ama buraya geldi mi de pahalı der, ben memnunum 150 liraya bir dünya şey aldım arabaya koydum daha da alacağım.”
Röportajın tamamını Afyon Postası’nın YouTube hesabından izleyebilirsiniz.
Afyon Postası'nı telefonunuza indirin, olup bitenden anında haberiniz olsun