Elde edilen bilgilere göre, Yapacak Nitelikte Emval Veren Ağaç Kesme suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Ş. isimli şahıs, Afyonkarahisar il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda jandarma ekiplerince yakalandı.
Cezaevine Gönderildi
Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.
Jandarma Mücadelesine Devam Ediyor
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü bir kez daha vurguladı.
Yapacak Nitelikte Emval Veren Ağaç Kesme Suçu Nedir?
Yapacak nitelikte emval veren ağaç kesme suçu, orman sınırları içinde bulunan ve belirli bir ekonomik değer taşıyan (örneğin yakacak veya kereste olarak kullanılabilecek) ağaçların, izinsiz ve kanunsuz bir şekilde kesilmesi anlamına gelir. Bu tür kesimler, hem orman ekosistemine zarar verir hem de orman ürünlerinin yasadışı yollarla ekonomik kazanç sağlamak amacıyla kullanılması riskini doğurur.