Burcu Köksal'dan Afyon Belediyesi'nde yeni atama: Yeni müdürlüğe tecrübeli müdür! Burcu Köksal'dan Afyon Belediyesi'nde yeni atama: Yeni müdürlüğe tecrübeli müdür!

Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu, Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerine farklı ve eğitici bir deneyim sundu. Anasınıfı Arılar sınıfı, Sinanpaşa Küçükhüyük beldesinden getirilen bir inekle öğrencilerine süt sağmayı öğretti ve doğal yaşam alanında inek ve buzağıyı besleyerek farkındalık oluşturdu.

Whatsapp Image 2024 12 12 At 11.26.34 2

Öğrenciler Süt Sağmayı ve Yoğurt Mayalamayı Öğrendi

Okul Müdürü Anıl Yuvka, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, öğrencilerin süt sağımını öğrenip, doğal yaşam alanında inek ve buzağıyı besleyerek, kendi elleriyle yoğurt mayaladıklarını belirtti. Yuvka, "Yaparak ve yaşayarak, yaşantı temelli öğrenimin etkisine inanıyoruz. Alışılagelmiş etkinliklerin dışına çıkarak öğrencilerimize unutamayacakları bir deneyim yaşatmak istedik" dedi.

Whatsapp Image 2024 12 12 At 11.26.34

Etkinlikte Emeği Geçenlere Teşekkür

Okul Müdürü Yuvka, etkinlikte emeği geçen başta Leyla Genç Türkan öğretmen olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Yerli Malı Haftası’nda gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilere yerli üretim ve doğal gıda konularında önemli bir farkındalık kazandırmış oldu.

Muhabir: Hanım Sündük