Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Göynük köyünde yaşanan olayda, 9 yaşındaki bir çocuk amcasına ait köpeğin saldırısına uğrayarak yaralandı. Olay, Göynük İlkokulu’ndan öğle yemeği için evine giden küçük E.Ç.’nin, kapı komşusu olan amcası Y.K.’ye ait köpeğin saldırısına uğramasıyla meydana geldi.

Tedbiren Kuduz Aşısı Yapıldı

Saldırının ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan küçük çocuk tedavi altına alındı. E.Ç.’ye tedbir amaçlı kuduz aşısı uygulanırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Çocuğun tedavisi hastanede devam ediyor.

Afyon’da motosiklet dereye düştü: 5’i çocuk 6 yaralı var!
Afyon’da motosiklet dereye düştü: 5’i çocuk 6 yaralı var!
İçeriği Görüntüle

Başıboş Köpeğin Sahibine Ağır Ceza

Yapılan incelemelerde, köpeğin son iki gündür başıboş şekilde dolaştığı ve herhangi bir kontrol altında tutulmadığı tespit edildi. Bu nedenle köpeğin sahibi olan amca Y.K.’ye, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 86 bin 358 TL idari para cezası uygulandı.

Yetkililerden Uyarı

Olay sonrası yetkililer, sahipli hayvanların mutlaka kontrol altında tutulması gerektiğini hatırlatarak, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşların daha dikkatli ve sorumlu davranmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA