Güne çorba içmeden başlamayanlar için bugün kelle paça ve işkembe çorbasının güvenle içilebileceği bir yeri tavsiye edeceğiz. O yer Afyonkarahisar’da AFİUM Alışveriş Merkezi’nde yer alan Çiçek Izgara işletmesi. Ciğer tutkunlarının çok sevdiği bu mekan çorba konusunda da oldukça iddialı.
İşkembe Çorbasında Önemli Olan Terbiyeyi Kestirmemek
İşletmede Mutfak Şefi olan İbrahim Yurtyapan ile konuştuk. Bu lezzetlerin sırrını şu sözlerle anlattı:
“İşkembe çorbasının malzemeleri, un, tereyağı, kemik suyu, işkembe. Terbiyesi için yoğurt, yumurta. İlk başta tereyağını kısık ateşte eriterek içine yanmaması için sıvı yağ ve ardından unu ekleyerek kavurmamız lazım bu işlemden sonra terbiye içerisinde yoğurt, yumurta, tuz eklenir, ayrı kapta karıştırılır ve içine su katılarak yumuşatılır, terbiyesi bağlanmış olur. Kemik suyu kaynadıktan sonra çorbanın içine atılır. 45 dakikalık bir kaynama aşamasından sonra üzerine işkembe ilave edilir. Önemli olan terbiyeyi kestirmemektir, kesilen çorba vücut sağlığına zararlı.”
Kelle paça kış aylarında insanların yorgunluğunu alıyor
Kelle paçanın da şifalarından bahseden Yurtyapan şöyle devam etti:
“Kelle paça kelle etinden oluşan bir çorba. İlk önce kelle temizlenir altı yedi saat boyunca kemik suyuyla beraber kaynar sonra etler küçültülür, çorbanın kemik suyu ve et suyu kaynatılır, içine eti verilir, özel fırında kızartılan ekmekle ve süzme yoğurtla servis edilir. İçindeki kolajen miktarı işkembeden daha fazla ve insan sağlığına çok faydalı bir çorba. Özellikle kış aylarında insanların yorgunluğunu gidermek için birebir.”
Unutulmaz anlar lezzetli tatlar
İşletme Sahiplerinden Doğan Güven’de ürünlerinin kaliteli ve lezzetli olmasına dikkat ettiklerini vurgulayarak herkesi şu sözlerle işletmeye davet etti:
“Diğer işletmelerden farkımız ürünlerimizin doğal, ürün kalitemizin yüksek ve lezzetli olması. Lezzeti ve kaliteyi ön planda tutuyoruz, müşterilerin tercihi de oluyoruz. Müşterilerin tabağının boş olmasını istiyoruz ve yediklerinden emin olmak istiyoruz. Bu dönemde özellikle bir kampanya başlattık kısa bir süreliğine belirli ürünlerde enflasyona inat fiyatlarımızı indirdik, hem halkımız unuttuğu lezzetleri tatsın hem de ulaşamadığı lezzetlere daha uygun fiyatla ulaşsın istiyoruz.
Unutulmaz anlar lezzetli tatlar, her zaman kapımız açık buyursunlar gelsinler.”