Mehmet Siper’in başkanlık ettiği toplantıda görüşülen gündem maddeleri şu şekilde:
10. İlimiz Şuhut İlçesine bağlı Efe Köyünde yer alan tescil harici alanda mevcut imar planında bulunan yolların kaldırılması ve park alanının konut alanı olarak değiştirilmesi konusunun görüşülmesi.
11. İlimiz Hocalar İlçesine bağlı Yeşilhisar Köyünde yer alan 120 ada, 97 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın imar durumunda bulunan 12.00 metre genişliğindeki araç yolunun kaldırılması konusunun görüşülmesi.
12. İlimiz Şuhut İlçesine bağlı Balçıkhisar Köyünde yer alan 102 ada, 16 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın üzerinde mevcut imar planlarında bulunan 7.00 metrelik yaya yolunun kaldırılması konusunun görüşülmesi.
13. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. Maddesi uyarınca Denetim Komisyonunun kurulması.
Mecliste Denetim Komisyonu’nun belirlenmesi için sandığa oylar atıldı. Denetim Komisyonu’na Özgür Kıvrak, Mahmut Akkaya, Nazif Yiğit, Ceylan Morca ve Özgür Kirez seçildi.
14. İlimiz Emirdağ İlçesine bağlı Ağılcık Köyünde yer alan, tapusunda İlhan Mevkii, 547 parsel (eski parsel numarası 499 olan) numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Afyonkarahisar Ticaret Borsası'na ait 14.795,65 m2'lik taşınmazın "Ticaret Alanı" olan mevcut imar durumunun "Depolama Alanı" olarak imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülmesi.
15. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının kanser erken tanı, teşhis ve tedavi hizmeti sunumu için gerekli donanımlara haiz (momografı, HPV testi, kolon kanseri tarama testi) bir adet otobüsün Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi
İl Genel Meclisi’nde 2 gündem dışı madde de görüşüldü. Gündem dışı konuşulan maddeler şunlar:
1- Afjet Afyon Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi söz konusu yazısında; şirketleri adına kayıtlı Ömer-Gecek Jeotermal havzasındaki 116 No'lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat sahası ile Erenler Mahallesinde bulunan 138 No'lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat sahası arasında kalan İdaremiz adına kayıtlı 486 No'lu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatının, havzada bulunan tüm Jeotermal sahalarda (Köprülü, Merkez ve Erenler sahası) sürdürülebilirliğin sağlanması, üretim-reenjeksiyon dengesinin kurulması, Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) çalışmalarının yapılabilmesi, yeni yatırımların sürdürülebilir bir şekilde planlanması ve en önemlisi Havzanın Tek Elden Merkezi sistemle yönetilmesi amacıyla bahse konu 486 No'lu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatının Şirketlerine devir edilmesi talebinde bulunulmuştur.
2- İl Özel İdaresi kanununun 6. Maddesinin (c) fıkrasında "Kamu kurum ve kuruluşlarının 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamındaki araçlarının alımı, işletilmesi, bakım ve onarımı ile bürolarının ihtiyaçları; kamu konutlarının yapım, bakım, işletme ve onarımı ile emniyet hizmetlerinin gerektirdiği teçhizat alımıyla ilgili harcamalar il özel idaresi bütçesinden karşılanabilir." Denilmektedir.
İdaremize ait 2023 yılında üretime giren Sultandağı Güneş Enerji Santralinde elde edilen katma değerin daha fazla kullanılması amacıyla İlçelerimizde bulunan Hükümet konaklarının elektrik aboneliklerinin il özel idaresi adına değiştirilmesi ve bu aboneliklere ait sarfiyatın GES kapsamında İl Özel İdaresi ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. arasında yapılan protokole dahil edilmesi hususu görüşüldü.
Toplantı görüşülen maddelerin karara bağlanmasının ardından sona erdi.