Çiçek Izgara adlı işletmede yapılan ciğer yanında pide, bulgur pilavı ve sumaklı soğanla birlikte bir porsiyon şeklinde hazırlanıyor ve müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Mutfak Şefi İbrahim Yurtyapan, az pişmiş sulu ciğerin daha lezzetli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:
Dana ciğer olması önemli
“Ciğerin en önemli aşaması ciğerin öz suyunu kaybetmemesi lazım öz suyunu kaybederse biraz daha sertleşme olur oda damak tadında bir lezzet bozulması oluşturur, daha az pişmiş sulu bir ciğer daha lezzetli olur. Özellikle kullanılan ciğerin dana ciğeri olması lazım onun zarlarından, sinirlerinden ayıklandıktan sonra çok ince bir şekilde kesilmesi lazım ve çok pişirmeden pişirilmeli.”
“Ciğerde tane bulgur, baş başa dediğimiz bir bulgur pilavımız var onun yanında pideyle karışmış ciğerimiz, yanında sumaklı soğanımızla servis yapıyoruz.”
İşletme Ortağı Doğan Gün’de 15 yıldır hizmet verdiklerinden bahsederek herkesi ciğeri tatmaya davet etti:
15 yıldır hizmet veriyoruz
“Bu işletme yaklaşık 15 yıldır var, en güzel ürünlerimizle müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.
Türkiyenin sayılı kavşaklarından birinde yer alıyoruz. Afyon halkından ziyade Türkiye halkının bizi bulması çok kolay. Afium Avm’de hizmet veriyoruz, her zaman kapımız açık buyursunlar gelsinler."
Not: Reklamdır.