Yenice Mahallesi'nde yaklaşık bir asırdır tatlı ve lokum üretimi yapan firma, UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Afyonkarahisar'ın lezzetlerini artırmak için Türkiye ve dünya mutfağında araştırma yapıyor.

Firma sahibi Şükrü Pancar, müşterilerine coğrafi işaretli Afyon lokumunda farklı ve gurme tatları sunmaya çalıştıklarını söyledi.

A A 20250101 36635922 36635912 A F Y O N K A R A H I S A R D A K A N D I L E O Z E L L O K U M U R E T I L D I

“Helva ve simitten sonra lokum…”

Üç aylarının başladığı 2025 yılının yeni ürünlerinin de 'kandil lokumu' olduğunu dile getiren Pancar, şöyle konuştu:

"Mevlevilik kültüründe yer alan tahini, lokumun içerisinde kullandık. Tahin de susamdan üretiliyor. Özellikle kandillerde susamlı helva ve simit ikram edilir. Bizde, lokum içerisine kayısı, incir ve üzüm parçacıkları ve tahin kattık. Üzerini de yerli susamla kapladık. İsmini 'kandil lokumu' koyduk. Hem de çok yensel bir tat ortaya çıktı. Bunu sadece kandil günlerin de değil, sürekli üretmeyi planlıyoruz."

A A 20250101 36635922 36635919 A F Y O N K A R A H I S A R D A K A N D I L E O Z E L L O K U M U R E T I L D I

-"Regaip Kandili için de siparişler almaya başladık"

Pancar, ürettikleri kandil lokumunu tadanlardan beğeni anlamında çok güzel geri dönüşler ve yorumlar aldıklarını vurguladı.

Muğla'ya, Prof. Dr. İlber Ortaylı, kütüphanesini bağışladı Muğla'ya, Prof. Dr. İlber Ortaylı, kütüphanesini bağışladı

A A 20250101 36635922 36635911 A F Y O N K A R A H I S A R D A K A N D I L E O Z E L L O K U M U R E T I L D I

Kandil lokumunun ilerleyen günlerde çok sevileceğini aktaran Pancar, "Şimdi bile her tadan müşteri, bir miktar alıyor. Hatta, yarınki Regaip Kandili için de siparişler almaya başladık. Türkiye ve dünyanın farklı lezzetlerini, Afyon lokumuyla birleştirmeye devam edeceğiz. Ortaya çıkan kaliteli gurme ve şehzade lokumları ülkemize ve dünyaya armağan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA