Afyon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda teminini sağlamak amacıyla kent genelinde denetim gerçekleştirdi. Lokanta, restoran, kafeterya ve yemekhane gibi doğrudan tüketiciye hizmet veren yaklaşık 15 işletme, hijyen ve gıda güvenliği açısından kontrol edildi.
Hijyen koşullarından son tüketim tarihine kadar her detay incelendi
Denetimlerde işletmelerin; personel hijyeni, gıdaların uygun sıcaklıkta muhafazası, ürünlerin son tüketim tarihleri, izlenebilirlik belgeleri ve altyapı yeterlilikleri detaylı bir şekilde incelendi. Ekipler, şüpheli görülen ürünlerden numuneler alarak laboratuvar analizlerine gönderdi.
Denetimler yıl boyunca sürecek
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin sadece planlı programlar kapsamında değil, aynı zamanda vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda da sürdürüleceğini belirtti. Amaçlarının tüketici sağlığını korumak olduğunu vurgulayan yetkililer, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmelerinin önemine dikkat çekti.