Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) 2022 Yatırım Programına dâhil olan ve uygulama projesi tamamlanan 100 yataklı, 20.800 m2 kapalı alana sahip AFSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi yapım işine 2023 yılında başlanabilmesi için Yatırım Hızlandırma Ödeneğinden kaynak tahsisi yapıldı.
Öncü Bir Sağlık Tesisi Olacak
AFSÜ FTR Hastanesinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara derhal başlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Başta Afyonkarahisar ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin önemli bir ihtiyacına cevap verecek FTR Hastanemizin, AFSÜ’nün fizik tedavi konusundaki haklı ünü ve uzman kadromuzun özverili gayretleri ile öncü bir sağlık tesisi olacağına inanıyorum.” dedi.
AFSÜ FTR Hastanesinde Neler Olacak?
AFSÜ FTR hastanesinde muayene odaları, VIP muayene odaları, Kafeterya, CPR, enjeksiyon odası, kemik dansitometre, tanısal ultrosonografi ve EMG bulunacak. Projedeki hidroterapi ve masaj ünitelerinde; erkek ve kadın kullanımlarına ayrı ayrı sunulan giyinme, soyunma, duş ve dinlenme alanlarıyla birlikte, 4 su içi egzersiz havuzu, 4 kaplıca havuzu, 2 girdap banyosu, 6 VİP kaplıca havuzu, 4 masaj salonu yer alıyor.
Pasif-Aktif-Yardımlı Bisiklet Odası ve VIP tedavi ünitesi var
AFSÜ FTR Hastanesinde; Fizik Tedavi ve Elektroterapi Uygulama Ünitesi, Manyetik Alan Tedavi Ünitesi, ESWT, Biyofeedback Ünitesi, Fluidoterapi Ünitesi, Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavi Ünitesi, Kısa Dalga Diatermi Ünitesi, Mikro dalga Diatermi Ünitesi, Spinal Dekompresyon Ünitesi, Spor ve Kondisyon Ünitesi, Yürüme Analizi Laboratuvarı, Pasif-Aktif-Yardımlı Bisiklet Odası ve VIP tedavi ünitesi olacak.
17 adet rehabilitasyon ünitesi olacak
AFSÜ FTR Hastanesinin 17 adet rehabilitasyon ünitesiyle hizmet vermesi planlanıyor. Bunlar; Nörolojik Rehabilitasyon Ünitesi, Robotik Rehabilitasyon Ünitesi, Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi, Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi, El Rehabilitasyonu Ünitesi, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi, Elektroterapi Ünitesi, İzokinetik Dinamometre Ünitesi, Denge Rehabilitasyonu Ünitesi, Sanal Gerçeklik Rehabilitasyonu Ünitesi, İş Uğraşı Tedavi Ünitesi, Ergoterapi Odası, Konuşma Terapisi Ünitesi, Lenfödem Rehabilitasyon Ünitesi, Mesleki ve Fonksiyonel Rehabilitasyon Ünitesi, VIP Rehabilitasyon Ünitesi ve Transkranial Manyetik Stimülasyon odasıdır. Bu hizmet bölümlerinin haricinde projede; asistanların kullanımına uygun iki adet derslik ve öğretim görevlilerinin odaları, tekniker ve stajyer odaları, teknik ve temizlik birimleri için tasarlanmış odalar mevcut.
-Egemen Toprak Çiçek’in Haberi.