Değerli okurlar, bundan böyle zaman buldukça Afyonkarahisar’ın gündemini tutan Afyon Postası’nda köşe yazılarım ile sizlerle birlikte olacağım. Elbette ki bir çok okuyucumuz ismimi merak edecektir ancak kamu adına önemli görülen bir kurumda olmamdan dolayı daha doğrusu iş güvenliği nedeniyle belli bir süre kimliği sizlere açıklayamacağım, bu yüzden sizlerden teker teker özür dilerim…

Kentte sözde ‘gazetecilik’ gibi büyük ve önemli bir unvanın arkasına sığınan daha doğrusu kendilerini gazeteci olduklarını düşünen ‘çorapsızlar’ olarak nitelendirilen aslında bidon kafalı olduklarını düşündüğüm şahıslar son günlerde bir takım marjinal çıkışlar ile toplumun, halkın yanında olduklarını göstermeye çalışıp ortalara çıkmaya, mantar gibi türemeye başladılar. 

Kaç para istediniz de verilmedi?
Çok basit bir soru soracağım Türkçeyi kullanmaktan aciz olan fakat her konuşmalarında mangalda kül bırakmayı da ihmal etmeyen şahsa. İkinci elciden aldığı ve çoğu zaman prize takmadan çalışmayan laptopları ile bir şeyler yazmaya çalışan, şehrin duayen diye (matrak geçiyorum burada) valilikten ne istediniz de olmadı? Önce kamuoyuna bunu yürekli bir şekilde açıklayın. Devletin valisine ‘Pagan, pazarlama müdürü’ yakıştırması yapacak noktaya sizleri ne getirdi? Ben söylüyorum, görüşmenizde … bin TL istediniz ama o da sizlere verilmedi. Değil mi? Yanlış bir bilgiyse lütfen düzeltin. Bir de hiç istediğiniz o rakamları hayatınız boyunca bir arada gördünüz mü?

Ana sınıfı terk gibi davranmaktan vazgeçin artık
Tabiri caizse şimdi bu ayakları bırakın. Pagan falan yakıştırmaları ile toplumun hassas noktalarından biri olan dini kullanmaya çalışıp milletin sinir uçlarına dokunmayın isterseniz. Tapınak şövalyeleri, illuminate, masonlar falan bitti şimdi paganlara mı sıra geldi? Dinlerle bu kadar yakından ilgileniyorsanız ilahiyat fakültesine, ruhban okuluna ne bileyim din eğitimi veren yerlere gidip din adamı olun. İster imam, ister peder, ister haham olun yani istediğiniz kılığa girin. Frigler’de pagan inanışı vardı diye bugün yapılan yatırım ve tanıtım faaliyetleri ile Türkiye’nin gözbebeği haline gelen Frig Vadisi tanıtılmasın mı? Aslında size göre eğer sizin çıkarınız yoksa bütün toprak altındaki eserler toprak altında kalsın, ne gerek var tarihe, kültüre değil mi? Size göre tanıtılmasın, neden? Çünkü size yani şehirdeki 4-5 ana sınıfı terk olan şahsa tanıtımdan kaynak yani para aktarılmadı diye...

Onları bu yollara kader itmedi
İlginçtir Frig Vadisi ile ilgili yatırım ve tanıtım faaliyetleri 1 yıldan fazladır var ancak bu zatı muhteremler yeni yeni ortaya çıktı. Nedeni acaba Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile belediyelerin tasarruf tedbirlerini arttırması özelliklede medyaya harcadıkları paraları gözden geçirmelerinin istenilmesinden kaynaklandığı olabilir mi? Yani belediyelerin kendisini gazeteci olarak nitelendiren renkli yazıcıdan 6 dakikada tasarladığı saçma sapan logoyla üzerin koskocaman “BASIN” yazan kimliklerle dolaşan kişilere belli bir miktar (100-200) TL para vermeyi kesmesi olayı buralara kadar getirdi. Sözde haber yapma amaçlı gittikleri yerlerde cep telefonu ile iki kare fotoğraf çekip (o da zaten yamuktur ya da fludur) sonra belediye başkanları ile 3 kuruşun pazarlığı, baktın olmuyor ‘başkanım bari arabanın deposunu doldur, başkanım bari yemek yeseydik…’ falan falan. Ya yetmedi mi yıllardır çektiğiniz ve çektirdiğiniz bu rezillik?

Bırakın artık şu duayen gazeteci forslarını
Sözüm, 150 TL’ye domain adresi alıp 700 TL’ye internet sitesi tasarlayanlara (siteye girmek için 10 dakika bekliyorsun.) Tabiri caizse bırakın artık bu ayakları ve işinize gücünüze bakın. Gidin mesela başka işler yapın, bırakın artık şu duayen gazeteci forslarını. Sektörünüz başta olmak üzere herkes biliyor ya kimin ne olduğunu. Siz devletin valisine ‘pagan ya da pazarlama müdürü’ benzetmesiyle eleştirmeyi bile bilmediğinizi, bu üslup ya da bu aba altından sopa gösterme anlayışı ile bir yere varılamayacağının farkına varmanız gerekiyor. Gerçekten komiksiniz hem de çok komik…

Son olarak verdiği ayet örnekleri ya da hadislerle kendisini din alimi gibi göstermeye çalışan arkadaşlar halkın gönlüne girmek belediyeleri sömürmeye çalışmaktan ya da valilikten … bin TL para istemekten mi geçiyor? Siz önce bunlara cevap verin sonra valiliğin Frig Vadisi’ne ne kadar para harcadığını sorun, bence makul olan bu.

Paganizm-pagan: Kökenleri dünyanın kadim doğa dinlerine uzanan bir inanç biçimi ve bu dinlerin genel adıdır. Bu dinlere mensup kişilere pagan denir.