Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan ayı vesilesiyle şehit aileleri, gaziler ve ailelerine yönelik iftar programı düzenledi.
Programa İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.
"Aziz Şehitlerimiz Milletimizin Kalbinde Yaşamaya Devam Edecektir"
Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası bir konuşma yapan Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı J. Albay Tolga Yağan, şehitlerin milletimizin kalbinde her daim yaşamaya devam edeceğini belirtti. Yağan, "Bugün burada, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için en değerli varlıklarını, evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini ve sevdiklerini bu kutsal topraklar uğruna şehit veren siz kıymetli ailelerimiz ve kahraman gazilerimizle bir araya gelmekten onur ve gurur duyuyoruz. Aziz şehitlerimiz, bu vatanın her bir karışında ebedi istirahatgahlarını bulmuş, milletimizin kalbinde ise her daim yaşamaya devam etmektedir. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün burada bir aradayız. Evlatlarınız, bizim evlatlarımızdır. Onların hatırası, milletimizin en değerli emaneti olarak daima korunacak, yaşatılacaktır" dedi.
"Sizin Gözyaşınız, Biz Jandarmaların Gözyaşıdır"
Şehit ailelerinin her bir gözyaşının jandarmanın gözyaşı olduğunu vurgulayan Yağan, "Sizler, milletimizin baş tacısınız. Fedakarlıklarınızın büyüklüğünü hiçbir söz ifade edemez; ancak bilin ki devletimiz, sizlerin her zaman yanındadır ve olmaya devam edecektir. Vatanımızın birliği ve dirliği için gösterdiğiniz bu yüce duruş, hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Sizin gözyaşınız, biz jandarmaların gözyaşıdır. Sizin hüznünüz bizim hüznümüzdür. Sizin onurunuz, Jandarmanın en büyük şerefidir" ifadelerini kullandı.
Yağan, konuşmasında şehit arkadaşı Binbaşı Yılmaz Tankül'ün babasının da programda bulunduğunu belirtirken, Çanakkale'den bugüne kadar şehitlerin gösterdiği fedakarlığa dikkat çekti.
"Terörle Mücadelede Büyük Zafer Kazanıldı"
Terörle mücadelede şehit ve gazilerin fedakarlıklarını vurgulayan Albay Tolga Yağan, "Kırk yıla aşkın süredir bu milletin huzuruna kasteden Terör belası, tıpkı Çanakkale'de düşmanı denize döken irade gibi, bugün kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından büyük ölçüde bertaraf edilmiştir. Bu büyük zafer, kahraman Şehitlerimizin, Gazilerimizin ve vatan uğruna canını siper eden tüm kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla kazanılmıştır. Terörle Mücadelede elde edilen üstün başarılar sayesinde vatanın her karış toprağında tesis edilen huzur ve asayiş, bugünü daha güçlü, geleceği daha güvenli kılmaktadır" dedi.
Yağan, konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı, gazilere şükranlarını sundu. Program, iftar yemeğiyle sona erdi.