Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının birincisi Meclis Başkanı Mehmet Siper başkanlığında tamamlandı. Toplantı İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı zulme karşı ortak bildirinin meclise okunmasıyla başladı. 

- ⁠“İsrail bu katliamı soykırıma çevirdi”

Bildiriyi okuyan Başkan Siper;

“240 gündür İsrail’in Filistin halkına yönelik artan saldırıları sonucunda binlerce masum Filistinli hayatını kaybetti. Tüm dünyanın gözünün önünde başlayan çatışmalarda katil İsrail masum ve çocukları hedef alarak bu katliamı soykırıma çevirdi. 38 bine yakın insanın hayatını kaybettiği bu soykırımda ölenlerin yüzde 70’i ise masum çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. 
Yakın coğrafyamız üzerinde şu anda büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Gelmiş geçmiş en büyük Türk Devleti olan Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra maalesef bizim Ortadoğu ve Kafkas Coğrafyası’nda boşalttığımız topraklar bugün kan ve gözyaşına sahne oluyor. Geçmişte Türklerin idaresinde huzur içerisinde yaşayan toplumlar bugün kargaşaya, kavgaya ve savaşa mahkum edilmiş durumdalar.

Whatsapp Image 2024 06 03 At 12.12.11

- “Gazze’de büyük bir yıkım yaşanıyor”

240 gündür Filistin’de masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar katlediliyor. İsrail’in bütün uluslararası sözleşmeleri çiğneyerek işlediği savaş suçları ile Gazze’de büyük bir yıkım yaşanıyor. Maalesef dünya bu duruma sessiz kalıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere müttefiklerimiz, bazı Arap Ülkeleri bile başlarını kuma gömerek, yaşanılanları görmezden gelerek katillere çanak tutuyorlar. Bölgede yaşanan açlık, sefalet, susuzluk günden güne daha kaygı verici bir hale geliyor.

- “Zulmün bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz”

Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyeleri olarak mazlum Filistin halkının haklı davasında yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir zaman görülmemiş bu hain saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail zulmünün bir an önce bitmesini, mazlumlara uygulanan zulmün acilen son bulmasını, kurtuluşa ve özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyoruz”

Toplantı, daha sonra Afyonkarahisar Hocalar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliğine seçilen Halit Çetin'in istifa etmesinden dolayı, yerine yeni üyenin seçilmesi konusunun görüşülmesi ve Valilik makamından gelen maddelerin oylaması sonrası sona erdi.

Muhabir: Kudret Kuş