Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2024 yılının tamamına ait illere göre kredi ve mevduat verilerini açıkladı. Afyonkarahisar’ın toplam banka mevduatı 2024 yılında 66 Milyar 634 Milyon 880 TL olarak belirlendi. Afyon Postası ekipleri de halka “Afyon halkının bankada 66 milyar lirası olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” Diye sordu.
Halkın yanıtları şu şekilde:
Allah benim gibi fakirlerin işini rast getirsin
-“Valla bilmiyorum benimde 15-20 bin lira belki çıkabilir. 66 milyar lira 2 tır falan yer kaplar herhalde. 33 tır mı yapıyor, vay, vay, vay, Afyon halkına ait. Allah zenginlerin işini rast getirsin benim gibi fakirlerin de işini rast getirsin artık ne diyelim.”
Dışarı ağlamayı çok severiz biz
-“Doğrudur. İnsanlar böyle içeri koyuyor parayı sonra para yok diye ağlıyor. Lüks hayat yaşıyoruz ama hiçbir şekilde kabul etmiyoruz bunu. Dışarı ağlamayı çok severiz biz vatandaş olarak varken bile yok deriz. Eski hayallerimizi unuttuk, görmedik, hiçbir şey yaşamadık gibi yaşıyoruz. Bir genç çocuğun okulda hiçbir parası, geliri yok misal bir kahveye 50-100 lira vermeyi biliyor. Herkesin altında sıfır arabası var ondan sonra hayat şartları şöyle böyle bunlar bana saçma geliyor açık ve net.”
İscehisar’ın mermercileri zengin onlarda vardır
-“Normal. Afyon’da vardır, İscehisar’a bakarsanız mermerciler var zengin millet vardır, normal yadırgamam.”
Zenginin malı züğürtün çenesini yorar
-“İyi güzel, para güzelliktir her zaman. 66 milyar 1 oda dolusu veya 2 oda dolusu yer kaplar. Zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış.”
Say say bitmez, dile kolay eline gelmiyor
-“O zenginlerin gariplerin değil zenginin vardır o. 66 milyar say say bitmez dile kolay da eline gelmiyor.”
Röportajın tamamını Afyon Postası’nın Youtube kanalından izleyebilirsiniz.