1982 yılında Atatürk Bulvarı’nda  yapıldı.2015’de 33 yaşında tekavüte ayırdılar.2017’de 35 yaşında yıktılar.10000 kişilik kapasitesi,çim sahası,mor beyaz koltukları vardı.Kayalıkların annecine yapılmış, 5 açık 1 kapalı sahası mevcuttu.Tenis kortu,atletizm koşu alanı,gülle,ok,voleybol,hentbol…. Sahaları vardı.Şehrin merkezinde bütün liselere,ortaokullara yakındı.Okul takımı sporcuları antremanlarına kolaylıkla gider,bütün dolmuşların güzergahında olduğundan evlerine rahatlıkla dönebilirlerdi.

Okullar arası maçlar yapıldığında seyirciler ve ailelerin ulaşımı kolaydı,yeterliydi.

İl futbol takımının maçlarında yıllarca ev sahipliği etmişti.Top sahası diye bilinirdi.Otoparkı genişti.Şehrin merkezinde en işlevsel,en faydalı binaydı.

Genç yaşta yıkılması anlamsızdı.

           19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı adına,şanına yakışır şekilde 30 yıl Afyon Atatürk Stadyumu’nda kutlandı.

On beş gün öncesinde koreograflar,

gösterilere katılacak öğrenciler belirlenirdi.

Hergün okul çıkışı stadyuma provalara gidilirdi.Liseler çoğunlukta,ortaokullardan sayılı öğrenciler gösterilere katılırdı.Akrobasi hareketlerine dikkatle hazırlanılırdı.19 Mayıs gösterilerine katılan öğrencilerin kafasında yapacakları gösterinin adım sayıları,el kol hareketleri vardı.

15 Mayıs’tan itibaren hergün bütün okulların katıldığı son provalar olurdu.Okul yönetimi ve beden eğitimi öğretmenleri büyük bir özenle törenlere hazırlanırlardı.Koreografiye uygun olarak ayarlanmış kıyafatler öğrencilere verilirdi.Misal beyaz kısa kollu,altına kırmızı etek,kırmızı kısa kollu, altına beyaz şort…

         19 Mayıs sabahı Afyon Kocatepe Anıtı’na çelenk konulur,saygı duruşunda bulunulur.Okullar ellerde Türk Bayrakları geçit töreniyle stadyumda yerlerini alırlardı.Seyirciler,aileler izlemeye gelirdi.Bütün stadyum önce saygı duruşunda durur.Hep bir ağızla İstiklal Marşını okurlardı.Milli bayramların birleştirici gücü.Kahramanlık ve Atatürk şiirleri okunurdu.Günün anlam önemine ilişkin üst düzey yetkililer ve yönetim konuşmalar yapardı.Gösteriler bütün stadyumdan izlenebilir.Yeşil sahada gençliğin üzerindeki renklerin ahengi,eşzamanlı hareketlenmeleri izleyenlere mükemmel bir görsel şölen sunardı.Akrobasi hareketlerini büyük bir ustalıkla yapan gençlerle gurur duyulurdu.

On beş günde yüzlerce kişiye hatta tüm ülkeye kusursuz bir gösteri sunulurdu.

Bayram coşkusu yürekleri gıpreştirirdi.

19 Mayıslarda Afyon’a Allah gün verir,Hıdırellez soğukları biter,hava sıcak olurdu.Çok nadirdir yağmurlu,soğuk olsun.

Bütün milli bayramlar Afyon’da coşkuyla kutlanır.Evlere,işyerlerine,kurumlara Türk Bayrakları asılır.

      2012 yılından önceki yıllarda,her 19 Mayıs’ta Afyon Atatürk Stadyumu birlik beraberliğin,onur gururun yegane mekanıydı.

Bir bakıma Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla Afyon’da 19 Mayıs kutlamaları da yapılmaz oldu.

         Atatürk Stadyumunun yerine ister en lüks gösterişli binalar yapılsın oranın adı Eski Atatürk Stadının ora veya Eski Stadyumun ora”diye kalacak.Afyon’da ilk konulan isim bakidir.Yıkılsada sonsuza kadar adreslerde,dillerde,hafızlarda Atatürk Stadyumu’nun adını Afyonlu’lar yaşatacaktır.

İzmir Yoluna adı önce Arena,sonra Zafer,en son Kocatepe Stadyumu olan 15000 kapasiteli bölgenin en büyük alana sahip yeni stadı yapılmıştır.Gönül isterdi ki yıkılanın yerine yenisi değilde iki stadyumu olan şehir olabilseydik.

Afyon gençleri sporu sever,müsabakalarda önemli dereceler alırlar.Her spor dalında kazandıkları şampiyonluklarıyla şehrin göğsünü kabartırlar.

         Afyon Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün övgü dolu sözlerine mazhar olmuş bir şehirdir.

Atatürk 1925 yılında Afyon ziyaretinde ordumuzun 22 Ağustos 1922’de karargah olarak kullandığı o zamanın belediye binası şimdinin Zafer Müzesi’nde şerefine verilen ziyafet sırasındaki sözleri:

           Efendiler!Bu binanın çatısı altında ne mutlu,ne tatlı anılarımı canlandırıyorum.Bir gece ben şu odada Fevzi Paşa bu odada,İsmet Paşa da bu odada yatıyorduk.Genelkurmayımız şu odada çalışıyordu.Düşman ordusunu tamamen sarmak ve imha etmek kararı şu odada çıktı!

Afyonkarahisar son büyük zaferin kilidi oldu;esası oldu.

Afyonkarahisar mücadele sayfamızda unutulmaz parlak bir sayfaya sahiptir.

Burada buranın aziz halkıyla beraber bulunmaktan duyduğum zevk ve mutluluk büyüktür.Bana bu mutluluğu veren sizlere sevgi ve teşekkür!...

          19 Mayıs Samsun’da cıngısı çakılan milli mücadelenin kilit şehri Afyonkarahisar olmuştur.Atatürk ve silah arkadaşlarına ve vatan uğruna şehit olmuş tüm şehitlerimize Afyonlu’ların sonsuz minneti,saygısı artarak sürmektedir.Atatürk sevgisi,saygısı ile büyüyen yeni nesiller yetiştiriyoruz.

Türk gençliği aziz vatanı kazandıran,Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini ebediyyen bilip yolundan ayrılmayacaktır.

Atatürk’ün ufkuna yönelip o yöne daima ileri yürüyecektir.

Atatürk’ü saygı sevgi ve minnetle anmadığımız an yok!