Şuhut ilçesinde faaliyet gösteren Keşkek Evi'nde hazırlanan bu özel lezzet, hem yerli hem de şehir dışından gelen misafirlerin ilgisini çekiyor.
Keşkeğin sırrı:
3 çeşit et, uzun pişirme süresi ve meşhur Afyon kaymağı
Profesyonel aşçı Harun Şenbaba, Afyon keşkeğinin yapımında 3 farklı et kullandıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Keşkeğe önce aşurelik buğday konulur. Ardından pöç (hayvanın kuyruk kısmı), löp et ve lola kemiği eklenir. Üzerine nohudu da koyduktan sonra fırında 13 saat pişmeye bırakırız.”
Şenbaba, fırından çıkan keşkek içerisine meşhur Afyon kaymağı katıldığını ve yaklaşık 1 saat boyunca sakız kıvamına gelene kadar karıştırıldığını vurguladı.
“Bu lezzeti herkes tatmalı”
Keşkek Evi Müdürü Abdülkadir Oral ise keşkek tutkunlarını Şuhut’a davet ederek, “Damak çatlatan bu lezzeti mutlaka herkes denemeli. Her gün taze olarak hazırlanan keşkek, hem lezzetiyle hem de sunumuyla fark yaratıyor” dedi.